NEC huurt Jari Schuurman van Feyenoord

Van onze redactie
17 augustus 2017
Jari Schuurman speelt dit seizoen in het rood-groen-zwart. NEC huurt de aanvallende middenvelder gedurende het seizoen 2017-2018 van Feyenoord.

Schuurman, die bij de Rotterdammers nog tot juli 2020 onder contract staat, werd geboren in Gorinchem. Zijn allereerste stappen binnen het voetbal zette de naar Jari Litmanen vernoemde speler bij de Gorkumse Jonge Spartanen, maar al in 2004 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Van zijn zevende tot en met zijn negentiende doorliep hij de academie, totdat hij in 2016 doorstroomde naar de eerste selectie en zijn eerste profcontract tekende.

Schuurman debuteerde op 8 mei 2016 in het eerste elftal tijdens de laatste speelronde van het seizoen 2015/16, tijdens de wedstrijd in de Kuip die Feyenoord toen speelde tegen uitgerekend de club waarvoor hij komend seizoen in actie gaat komen: NEC Afgelopen seizoen deed de middenvelder ervaring op in Tilburg, waar hij door Feyenoord voor een seizoen werd verhuurd aan Willem II. Daar kwam hij tot elf Eredivisieoptredens en drie doelpunten. Schuurman maakte ook indruk bij de bondscoaches van diverse nationale jeugdelftallen: de twintiger speelde al 37 interlands voor Oranje onder 16, 17 en 19 jaar.

Technisch directeur Remco Oversier: ‘Jari is een aanvallende middenvelder die ook op de linkerflank in de voorhoede kan spelen. Met het aantrekken van Jari brengen we nu ook het middenveld mooi in balans, aangezien hij een type aanvallende middenvelder is die we nog niet in de ploeg hebben. Dit zorgt voor verschillende keuzemogelijkheden binnen de teamorganisatie en speelwijze van de ploeg.’


Dit bericht delen:

Advertenties