Open dag Radboudumc: gezondheidswetenschapper voor één dag

Van onze redactie
15 augustus 2017
Het Radboud Institute for Health Sciences organiseert op zaterdag 7 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur een open dag in het kader van het Weekend van de Wetenschap. Bezoekers kunnen in het Radboudumc voor één dag in de huid van een gezondheidswetenschapper kruipen en ontdekken hoe bijzonder onderzoek naar gezondheidszorg is.

Bezoekers kunnen onder andere door middel van virtual reality deelnemen aan een groot nationaal onderzoek. En omdat gezondheid niet alleen fysiek is maar ook mentaal, is er de mogelijkheid deel te nemen aan een workshop ‘veerkrachtdenken’. Ook kunnen bezoekers laten testen wat er gebeurd met je lijf wanneer je de sport, deelnemen aan de genderquiz, in gesprek gaat met robot Pepper en zelf een operatie uitvoeren of klimmen in een opblaasbare MRI-scanner.

Wetenschapsjournalist, columnist en presentator Diederik Jekel is de gastheer.

Radboud Institute for Health Sciences

Het kost de wetenschap veel tijd en geld om de gezondheidszorg een stap verder te brengen. Het Radboud Institute for Health Sciences creëert met haar wetenschappelijk onderzoek werkende en toepasbare innovaties in de gezondheidszorg.


Dit bericht delen:

Advertenties