[WINACTIE] Nijmeegse kunstenaar Tom schildert typisch Nijmeegse locaties

Denise Eigenbrood Donderdag 10 Augustus 2017

De Nijmeegse kunstenaar Tom Oude Vrielink (39) maakt objecten, maskers en schildert typisch Nijmeegse locaties. Zo heeft hij onder andere in opdracht een schilderij van bijna 3 meter breed van de Grote Markt gemaakt.

'De wens van de klant was een schilderij met een herkenbaar stadsgezicht. Op het formaat van bijna 3 meter breed was het een hele uitdaging om een compositie te vinden die klopt. Het werken op zo'n groot formaat bracht ook allerlei praktische uitdagingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld het vervoeren alleen al. Van begin tot eind heeft het een jaar geduurd om het helemaal af te ronden waarbij een groot deel van de tijd zat in het bepalen van de compositie', aldus de creatieve Nijmegenaar die met veel plezier schilderijen maakt van 'zijn stad'. 'Als Nijmegenaar voel ik mij verbonden met de stad waar ik ben opgegroeid. De vele mooie plekjes van Nijmegen zijn onderdeel van mijn leven geworden en ik vind het interessant om deze te schilderen. Het leuke is dat andere Nijmegenaren ook deze herkenning hebben en dezelfde verbondenheid voelen.'

Grafisch ontwerper en schilder

Tom schildert al ruim 12 jaar en combineert dit met zijn werk als grafisch ontwerper. 'Overdag ben ik grafisch ontwerper, 's avonds schilder ik, al is dat niet perse zo afgebakend. Ik heb een ontwerpstudio onder de naam Studio T77 en maak daar logo's, websites, flyers en allerlei andere uitingen voor mijn opdrachtgevers. Dat is vaak met veel kaders, beperkingen en richtlijnen waar rekening mee gehouden moet worden. Juist om dat alles los te laten en geheel vrij te zijn in wat ik wil creëren, ben ik 12 jaar geleden begonnen met schilderen. Ik heb toen een doek en verf gekocht en ben aan de gang gegaan en kwam erachter dat mij dit veel voldoening gaf. Maar juist de mix tussen mijn vrije werk en mijn grafische werk in opdracht zorgt voor een balans.'

We verloten op onze Facebookpagina een schilderij van Tom Oude Vrielink onder onze lezers. De winnaar mag zelf een Nijmeegse locatie kiezen hiervoor, het schilderij is 30x30 cm.

 


Reacties (1)

Geplaatst op 12-08-2017 om 20:15 door P. van Vliet
Wat is de reden dat wilde kastanjes heel veel bruin blad hebben? Er zijn veel bomen in de regio (wijk Galgenveld te Nijm.) die er heel slecht voor staan. Wat wordt er gedaan om ze er weer boven op komen??
Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.