Poging doodslag politieagent: 5 jaar cel

Van onze redactie
7 februari 2014
De rechtbank Gelderland heeft vandaag een 41-jarige man uit Ede veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar voor onder meer poging tot doodslag op een politieagent. Dit gebeurde op het politiebureau Nijmegen in juni vorig jaar.

Klap op strottenhoofd


De man heeft nadat hij was aangehouden van korte afstand uit het niets opzettelijk met de vuist op het strottenhoofd van een politieagent geslagen. De man moet aan de politieagent immateriële schadevergoeding betalen. De veroordeling heeft ook betrekking op vernieling, meervoudige belediging van politieagenten, mishandeling van een medegedetineerde en twee diefstallen.

Geen medewerking


De officier van justitie heeft ook TBS met dwangverpleging opgelegd. Dit heeft de rechtbank niet opgelegd. Uit rapportages blijkt onvoldoende dat de man de strafbare feiten pleegde vanwege of onder invloed van een psychische stoornis. De man heeft steeds volgehouden dat hij niet wilde meewerken aan enige vorm van begeleiding of behandeling. Daarom volstaat de rechtbank met een forse onvoorwaardelijke gevangenisstraf


Dit bericht delen:

Advertenties