Inzet afvalcoaches tijdens Vierdaagsefeesten positief ervaren

Van onze redactie
20 juli 2017
Wat schoon is blijft schoner! Vanuit dit principe maakt Dar in de Vierdaagsdeweek met afvalcoaches zichtbaar schoon op het Museumplein in het centrum van Nijmegen. De afvalcoaches zorgen dat de hele dag het plein schoon blijft door het afval op te ruimen. Bezoekers worden zo uitgedaagd om ook hun steentje bij te dragen aan een afvalvrij plein en dit werkt. Het plein blijft door de inzet van afvalcoaches en daarmee ook bezoekers netjes en dit levert positieve reacties op.
Afvalcoach Christine is een van de afvalcoaches die deze week op het Museumplein te vinden is. Met een herkenbaar hesje en een knijper in de hand, ruimt zij samen met andere afvalcoaches zichtbaar op. De afvalcoaches geven hiermee het goede voorbeeld aan bezoekers. Dit zorgt ervoor dat bezoekers het plein netter houden. De afvalcoaches houden zo samen met de bezoekers het plein schoon en wat schoon is, blijft ook schoner. Christine vindt het erg leuk om als afvalcoach op het plein te werken. ‘Doordat wij zichtbaar opruimen, ruimen bezoekers hun afval ook beter op. Een schoon plein is voor iedereen prettig en dat merk je. Bezoekers reageren hier heel positief op. Een aantal dames joelde van de week spontaan: Nijmegen, schoon, heel gewoon. toen ze mij aan het werk zagen. Ook bij kinderen wekt het opruimen de aandacht. Christine: “Een meisje wilde het opruimen met een knijper ook graag zelf proberen. Dit ging haar supergoed af. Al deze positieve reacties zorgen ervoor dat het extra leuk is om afvalcoach te zijn in de Vierdaagseweek.’

 

Aan het eind van de Vierdaagseweek evalueert Dar de inzet van de afvalcoaches. Het bedrijf bekijkt dan of ook volgend jaar, afvalcoaches zichtbaar afval opruimen tijdens de Vierdaagsefeesten.


Dit bericht delen:

Advertenties