Wijkhelden met Korpus en zwerfafvalquiz bij de Vierdaagsefeesten

Van onze redactie
17 juli 2017
Op de zonnige maandag van de Vierdaagsefeesten waren Wijkhelden Wendy en Wouter in het centrum van Nijmegen. Zij speelden in de pauze van de Kidsloop een zwerfafvalquiz met Wijkhelden in de dopen leidden Korpus door de stad. Het doel van deze activiteiten en het zwerfafvalproject Wijkhelden is bewustwording van zwerfafval.
Naast wandelen is er tijdens de Kidsloop uiteraard ook ruimte voor leuke activiteiten. Wijkhelden Wendy en Wouter speelden in de pauze van de Kidsloop in het Kronenburgerpark samen met ijverige deelnemers een zwerfafvalquiz. Het doel van het zwerfafvalspel- en project is bewustwording van zwerfafval. Wendy en Wouter stelden vragen om de zwerfafvalkennis van Wijkhelden in de dop te testen. Na een leerzame quiz was de pauze voorbij en vertrokken de deelnemers richting het start- en finishterrein op Kelfkensbos.

Afval in de Korpus

Na de zwerfafvalquiz waren Wijkhelden Wendy en Wouter met Korpus op pad in het centrum van Nijmegen. Korpus is een pop van acht meter hoog en de Wijkhelden noemen het de afvalreus. In totaal bewogen een aantal poppenspelers deze pop voort. Wijkhelden Wendy en Wouter leidden samen met de poppenspelers de Korpus door de stad en gingen de interactie met bezoekers aan. Bezoekers werden uitgedaagd om samen met hen het centrum schoon te houden en afval in de Korpus te gooien.

Wijkhelden: Samen houden wij onze buurt schoon

Wijkhelden ruimen iedere maand honderden zakken aan zwerfafval op en maken zo de buurt weer schoon en leefbaar. Dat doen ze niet voor niets: jongens en meisjes uit groep drie tot en met acht krijgen van de gemeente een zakcentje. Bovendien worden ze zich al op jonge leeftijd bewust van zwerfafval en leren ze hoe het is om betrokken te zijn bij de samenleving. Ook volwassenen doen mee en leveren zo een waardevolle en direct zichtbare bijdrage aan een leefbare buurt.

Vierdaagsefeesten Kidsloop

De Vierdaagsefeesten Kidsloop is een 4-daags kinderwandelparcours door het centrum van Nijmegen, speciaal voor kids tot en met 12 jaar. Iedere dag, van zaterdag tot en met dinsdag, lopen de kids een route van 2 à 3 km via een echte Nijmeegse locatie. Onderweg zijn er allerlei leuke activiteiten.

Dit bericht delen:

Advertenties