[Fotoverslag] Kamp Heumensoord officieel geopend

Lars Schwachöfer Zondag 16 Juli 2017

Vanochtend is Kamp Heumensoord, waar tijdens de Vierdaagse duizenden militairen verblijven, officieel geopend. Er werden 34 vlaggen gehesen, voor elk land waarvan de militairen meelopen 1 vlag. Voor elke vlag waren er 2 vlaghijsers.

Sommige landen hebben niet zoveel lopers, of zijn nog niet aanwezig op het kamp. Voor hen hebben Britse kadetten de vlag gehesen. De Nederlandse vlag hangt helemaal links, omdat Nederland het gastland is. De vlaggen volgen daarna op alfabetische volgorde naar rechts.

Na het hijsen van de vlaggen werd iedereen door de burgemeester van Kamp Heumensoord, luitenant-kolonel Strijker, welkom geheten. Hij complimenteerde alle bouwers, die het kamp in 4 weken tijd gebouwd hebben om zo'n 6500 militairen onderdak te bieden deze week. Daarnaast wenste hij iedereen veel succes en plezier toe. Ook feliciteerde hij Canada met zijn 150ste verjaardag en de 65ste deelname aan de Vierdaagse.

Er werd ook gesproken door US Army Chaplain Redden. ‘Wat een geweldige gelegenheid om onze eenheid, onze kracht en onze vastberadenheid om een obstakel te overwinnen en degenen te beschermen die we in onze naties liefhebben, al moeten we 100 mijl marcheren om dit te doen', sprak hij, waarna hij een gebed zei en God bedankte en iedereen op het kamp en alle wandelaars zegende.

Tot slot bedankte adjudant De Vries, stafadjudant van Kamp Heumensoord, alle aanwezigen voor het aanwezig zijn bij, en hun deelname aan, de ceremonie. Ook wenste hij alle wandelaars veel succes met de Vierdaagse.

Neem een kijkje op onze Facebookpagina voor een uitgebreid fotoverslag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.