Gezocht: redacteuren, fotografen en cameramensen

Van onze redactie
6 februari 2014
We zijn op zoek naar enthousiastelingen die hun energie kwijt willen in een nieuwe opzet van nieuws brengen op onze site. Dagelijks verse content in de vorm van verslaggeving van allerlei gebeurtenissen in onze stad. Compleet gemaakt met een foto's en/of video verslaggeving.      
 

Redacteur / fotograaf / cameraman / MV

Kernwoorden: enthousiast, nieuwsgierig, creatief, communicatief en ‘internet minded’
We zijn op zoek naar enthousiastelingen die hun energie kwijt willen in een nieuwe opzet van nieuws brengen op onze site. Dagelijks verse content in de vorm van verslaggeving van allerlei gebeurtenissen in onze stad. Compleet gemaakt met foto’s en/of video verslaggeving.
Je moet een duidelijke connectie hebben met Nijmegen. Het geniet de voorkeur als je inwoner van deze stad bent, maar als je in een aangrenzende gemeente woont is dat geen probleem.

De inwoners van Nijmegen staan zo veel mogelijk centraal in dit concept. ‘Voor Nijmegenaren door Nijmegenaren’ is het uitgangspunt.

Niet alleen de grote gebeurtenissen maar ook de kleine gebeurtenissen. Kleine leuke, minder leuke en opmerkelijke gebeurtenissen hebben ook nieuwswaarde.

We brengen algemeen nieuws maar ook 112 gebeurtenissen, cultuur, politiek, sport, gemeente, het weer en de agenda. Dit in een overzichtelijk verslag met toevoeging van beeld (foto en/of video). Ook gaan we op termijn ruimte maken voor verslaggeving in de diepte. Een verhaal verder uitdiepen met meer achtergrond en onderzoek hiernaar.

Hoe werkt dat in de praktijk?

De werkzaamheden zijn op vrijwillige basis. De tijd die je hieraan wilt en kunt besteden bepaal je zelf. Dit kan dan dagelijks zijn, of een paar keer per week. Je kunt je beschikbaar stellen als redacteur waarbij je zelf een verhaal gaat opstellen. Je zoekt een onderwerp, verzamelt info/feiten en maakt dit compleet met foto’s en/of video. Als je zelf niet over een (goed) fototoestel beschikt en/of geen videocamera/montage mogelijkheden hebt, kan je onze fotograaf en/of cameraman inzetten om het beeld bij je artikel te verzorgen. 
 
Je kunt ook een ‘aanjager’ van het nieuws zijn. Je attendeert de redactie op gebeurtenissen die interessant kunnen zijn. Je mailt de redactie zoveel mogelijk informatie hieromtrent. In ieder geval de datum, tijd, locatie en welke gebeurtenis het betreft.  

Het kan ook zijn dat je als fotograaf en/of cameraman inzetbaar wilt zijn. Je kunt dan opgeroepen worden om beelden (foto/video) te maken die bij een artikel nodig zijn. Uiteraard word je naam vermeld bij plaatsing op de site. Als fotograaf moet je beschikken over een spiegelreflex camera en als cameraman over een (semi) professionele videocamera met externe microfoon om interviews af te nemen. Voor het laatste moet je ook mogelijkheden hebben voor montage van de gemaakte opnamen. Enige ervaring, zeker als cameraman, is hier wel een pré.

Dit alles op vrijwillige basis en je werkt vanuit je eigen huis. Je staat in contact met de (hoofd) redactie en we hebben meerdere keren per maand een redactie meeting.

We staan zeker open voor nieuwe ideeën en aanvullingen op het bestaande concept.
Hebben we je interesse gewekt? Mail naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of bel 024-322 99 22 voor meer informatie en/of een vrijblijvend gesprek.


Nieuws uit Nijmegen: altijd op de hoogte!


Dit bericht delen:

Advertenties