Dierenactivisten voeren actie om een plantaardig voedingspatroon te promoten

Van onze redactie
19 juli 2017
Een groep dierenactivisten genaamd 'The Earthlings Experience' voert aanstaande zaterdagmiddag actie in de Molenstraat om een plantaardig voedings- en leefpatroon te promoten.

Middels laptops en tablets tonen zij de in 2005 verschenen Amerikaanse documentaire 'Earthlings' aan het winkelende publiek. ‘Doordat de documentaire zo grafisch is, schudt het mensen ook wakker. Mensen verwachten niet dat dit zo gebeurt. De documentaire toont per sector wat er mis is. Dan moet je denken aan zuivel, eieren, vlees, vis en bont’, aldus David, één van de organisatoren. De activisten hebben allemaal een veganistische of vegetarische levensstijl.

Levensstijl

Daarnaast worden recente beelden van misstanden in de vee- en bio-industrie getoond. ‘Onze acties worden in het algemeen erg positief ontvangen. Mensen zijn zich er niet van bewust wat er allemaal in de vee- en bio-industrie afspeelt.’ Ter ondersteuning worden flyers aangeboden om het publiek nader te informeren.

Wereldwijd actief

The Earthlings Experience is ooit begonnen in Londen en is inmiddels wereldwijd actief. De eerste Nederlandse actie vond ongeveer een jaar geleden plaats in Amsterdam. Inmiddels verspreidt de actie zich door het hele land. Meer informatie over de actiegroep en de actie van aanstaande zaterdag is te vinden via de Facebookpagina Earthlings.nl


Dit bericht delen:

Advertenties