In gesprek met je vooroordeel tijdens Human Library Nijmegen

Van onze redactie
15 juli 2017
Vandaag heeft in Bibliotheek De Mariënburg Human Library Nijmegen plaatsgevonden. In de Human Library worden geen boeken gelezen, maar mensen. Een ex-verslaafde, vrijwillige prostituee, een transgender, een dochter van een NSB'er en een Parkinsonpatiënt waren aanwezig om bezoekers hun levensverhaal te vertellen en gingen een open gesprek aan, waarin alles gevraagd en besproken kon worden. Dinsdag 18 juli vindt Human Library wederom plaats.

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong met als doel mensen met elkaar in contact te brengen en zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Inmiddels wordt de Human Library op veel plaatsen georganiseerd en is er een wereldwijde community van vrijwilligers actief om met de gesprekken van de Human Library sociale verandering tot stand te brengen. In Nederland onder meer in Groningen, Apeldoorn, Maastricht en Rotterdam. Voor Nijmegen is dit de eerste editie van de Human Library Nijmegen.

Samenwerking

De initiatiefnemer van de Human Library Nijmegen is de plaatselijke Europe Direct in samenwerking met Bibliotheek Gelderland Zuid. Europe Direct Nijmegen maakt onderdeel uit van het Europe Direct Informatienetwerk (EDIC’s).

Dit netwerk, verspreid over de hele Europese Unie, biedt de burger informatie over de instellingen, de wetgeving, het beleid en de programma's van de Europese Unie. Ook organiseren en ondersteunen zij jaarlijks diverse evenementen en debatten over Europese thema’s. De Europese unie wil het Europese gedachtengoed dichter bij de Europese burgers brengen. In dit geval het gedachtengoed over respect voor diversiteit, non-discriminatie en maatschappelijk veranderingen in de lidstaten en de wereld. In Europa wonen veel mensen met verschillende achtergronden, zonder dat zij veel van elkaar weten of elkaars achtergrond kennen. Human Library zet een eerste stap om hier verandering in te brengen.


Dit bericht delen:

Advertenties