SMKMRKT Labyrinth opent Nijmeegse Vierdaagse met dansmiddag voor senioren

Van onze redactie
14 juli 2017
Zaterdag 15 juli wordt de derde editie van SMKMRKT Labyrinth geopend met een speciale dansmiddag voor senioren. Het openingsevenement staat symbool voor het karakter van de Vierdaagsefeesten dat een feest voor jong en oud wil zijn. Om de start in stijl te openen zal Teddy Vrijmoet als directeur van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten eigenhandig de eerste plaat opzetten.

Een dansevenement voor ouderen klinkt misschien vreemd als het georganiseerd wordt door een dance organisatie die zich normaal louter op jongeren richt, maar voor het Nijmeegse Drift is het een meer dan logische manier om de Vierdaagsefeesten 2017 te starten. Met hun vaste motto "Drift Om Te Dansen" brengen ze de stad nu al bijna 15 jaar in beweging. Op het moment dat er vanuit de Vierdaagsefeesten en SMKMRKT een oproep kwam om speciale aandacht te besteden aan oudere doelgroepen was het plan snel ontstaan om de handen ineen te slaan met evenementenorganisatie Het Danspaleis. Deze Amsterdamse partij is net als Drift, specialist in het betere dansfeest, maar richt zich hierbij specifiek op de oudere doelgroep. Met hun bijzondere theatrale show, inclusief dansers en decor reizen ze het hele land door en brengen ze zorgcentra en festivals in beweging. Speciaal voor de Nijmeegse Vierdaagse komt het collectief naar de Waalkade om samen met Drift oud en jong met elkaar te laten dansen tijdens Drift’s Danspaleis.

Van alle smaken thuis

Naast het openingsevenement van SMKMRKT Labyrinth, kunnen bezoekers de hele week aan de Waalkade terecht voor lekker eten en drinken, live muziek, een relaxte sfeer en een prachtig uitzicht. Zo biedt de organisatie een promenade aan smaken met een groot aanbod aan foodtrucks en kleine openluchtrestaurants. Van ‘Asian Noodles’ tot ‘Mexicaans’ en van ‘Hotmama Hot Streetfood’ tot de Hollandse Kost van ‘Hete Bliksem’. Overdag heerst er een rustige ontspannen sfeer waar bezoekers kunnen genieten van een bomvol programma aan live bands en een uitgebreid kinderprogramma. Bij het ondergaan van de zon, transformeert SMKMRKT Labyrinth zich tot een groot straatfeest waar iedere avond wordt samengewerkt met een aantal sterke feestorganisaties uit Nijmegen. Op zaterdag organiseert Drift haar jaarlijkse Blockparty. De zondag staat in het teken van het vuurwerk en coverband de B.A.B. De woensdag kleurt het Labyrinht roze met Some Of Us en op donderdag draait Het Zusje van Debbie haar puntige hits. Traditioneel wordt het feest op vrijdag in stijl afgesloten met de Nijmeegse reggae pioniers Boomshakalak.

Drift’s Danspaleis (65+) is onderdeel van SMKMRKT Labyrinth en vindt plaats op zaterdag 15 juli van 15:00 uur tot 17:00 uur. Het evenement is gratis toegankelijk en wordt gehouden aan de Waalkade ter hoogte van het Labyrinth. SMKMRKT is de hele week gratis toegankelijk van 12.00 uur tot 00.30 uur.


Dit bericht delen:

Advertenties