Bereikbaarheid stad tijdens 101e Vierdaagse en Vierdaagsefeesten

Van onze redactie
13 juli 2017
Vier dagen sport en zeven dagen feest: de 101e Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten komen er aan. Nijmeegs grootste evenement heeft wel gevolgen voor de bereikbaarheid van delen van de stad als de binnenstad en Wedren en er zijn ook extra voorzieningen getroffen zoals meer fietsenstallingen.
De binnenstad is van 15 tot en met 21 juli dagelijks tot 12.00 uur bereikbaar en daarna afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De Stichting Vierdaagsefeesten verzorgt deze afsluiting en plaatst wegafzettingen die door verkeersregelaars bewaakt worden. Op dinsdag en woensdag is een aantal wegen eerder afgesloten vanwege de Vierdaagse marsen door Stichting DE 4DAAGSE.

Alle binnenstadsbewoners hebben in mei een informatiebrief ontvangen van de gemeente en in het zogenaamde ‘Oranje boekje voor binnenstadsbewoners van Stichting Vierdaagsefeesten’ staat ook alle informatie op een rij. Omwonenden van de Wedren zijn geïnformeerd over afsluitingen en afzettingen door Stichting DE 4DAAGSE.

Kijk voor meer informatie over de wandelroutes op de site van Stichting DE 4DAAGSE.

Parkeren fiets

Bewaakt stallen van fietsen in de binnenstad is gratis tijdens de Vierdaagse. Ook zijn de stallingen 24 uur per dag open van 15 tot 23 juli. Er zijn extra fietsenstallingen en –rekken op de Waalkade/Ubbergseweg, Voorstadslaan, Sint Canisiussingel en Oranjesingel, Tweede Walstraat en Plein 1944.

Voor de parkeergarages in de binnenstad gelden tijdens de Vierdaagseweek gewijzigde openingstijden en deze zijn niet altijd bereikbaar. De enige garage die na 12.00 uur nog bereikbaar is, is de Keizer Karelgarage.

Toezicht

Tijdens de Vierdaagse is toezicht zichtbaar aanwezig in de stad en bewaakt de veiligheid. Ook controleert toezicht wat er wel en niet hoort te staan in de openbare ruimte.


Dit bericht delen:

Advertenties