Radboudumc maakt behandelcijfers kanker bekend

Van onze redactie
4 februari 2014
Het Radboudumc maakt op Wereldkankerdag opnieuw cijfers bekend over de uitkomsten van de behandeling van kanker. Het Radboudumc gebruikt deze cijfers om zichtbaar te maken welke kwaliteit het levert, maar ook om de zorg verder te verbeteren.
Het Radboudumc is het eerste ziekenhuis in Nederland dat de uitkomsten van de behandeling van kanker presenteert. De cijfers zijn verzameld door de Nederlandse Kankerregistratie van het Integraal kankercentrum Nederland (IKNL).

Patiëntervaringen

Behalve de overlevingscijfers worden ook de ervaringen van patiënten bekend gemaakt. Er is gebruik gemaakt van de CQ index Zorg voor kankerpatiënten, een gestandaardiseerde methodiek om klantervaringen in de zorg te meten, te analyseren en te rapporteren. Daarbij wordt onder meer gekeken naar de ervaringen van patiënten met bejegening van zorgverleners, informatievoorziening en de mate van eigen inbreng.

Kwaliteit zichtbaar maken

Het Radboudumc vindt het belangrijk dat patiënten de juiste informatie kunnen vinden over de behandeling. De kwaliteit van de zorg is nu nog niet inzichtelijk, dus ook niet te vergelijken. Wanneer meer ziekenhuizen de uitkomsten van de behandeling van kanker openbaar maken, wordt de kwaliteit van de zorg voor de patiënt met kanker er in heel Nederland beter van.

Met 20.000 patiëntbezoeken per jaar behoort het tot de grootste oncologische centra van Nederland. Jaarlijks worden 9.000 nieuwe patiënten met kanker behandeld in het Radboud.

Dit bericht delen:

Advertenties