Handschoenen van NEC-er Gentenaar blijven in Goffertstadion VIDEO

Van onze redactie
4 februari 2014
De gesigneerde keeperhandschoenen van Dennis Gentenaar blijven in Nijmegen. De eigenaar van Café ’t Paleis heeft het hoogste bod uitgebracht op de veiling waarvan de opbrengst voor de 8-jarige Jonathan is. Jonathan lijdt aan een zeldzame energie stofwisselingsziekte.
Er is nog weinig bekend over de ziekte en er is veel geld nodig voor onderzoeken en medicijnenontwikkeling. 70% van de kinderen met een energiestofwisselingsziekte wordt niet ouder dan 18 jaar. Een van de initiatieven om geld in te zamelen is de veiling van voetbalitems. Vele Nederlandse voetballers hebben een bijdrage in de vorm van bijvoorbeeld shirts en voetbalschoenen geleverd.
 
Hoogste bod

De Nijmeegse cafébaas en trouwe NEC-aanhanger Frank van de Laak bedacht zich geen seconde toen hij op de veiling de keeperhandschoenen van Gentenaar voorbij zag komen. Hij deed een mooi bod en dat resulteerde gisteravond in de 'transfer' van de handschoenen in Café ’t Paleis met een mooie verrassing voor de vader van Jonathan, Roel Schuurbiers.
 
Over Jonathan

Jonathan was een hele normale baby, groeide en at goed. Totdat hij 9 maanden was. Toen kreeg hij rare huilbuien en verkrampingen en zijn ontwikkeling stagneerde. De huilbuien bleken epilepsie te zijn, en na veel onderzoeken en ziekenhuisopnames kregen zijn ouders te horen dat hij heel erg ziek was. En de vooruitzichten zijn niet goed. Jonathan heeft een energiestofwisselingsziekte. Zijn grote organen krijgen te weinig energie. Jonathan heeft een forse ontwikkelingsachterstand en kan niet praten. Daarnaast gedragsproblemen en dwangmatig gedrag. Hierdoor verhuisde Jonathan helaas naar een woonvorm. Een filmpje over Jonathan is hier te zien: http://www.youtube.com/watch?v=VIzjNv946ME#t=22

Stichting Join4Energy

Een van Jonathans vaste begeleiders Robert gaat een enorme prestatie leveren. Hij heeft zich aangemeld bij Stichting Join4Energy, om samen met de andere helden de Mount Ventoux te bedwingen. Dit alles om geld in te zamelen voor Prof Dr. Smeitink, die een medicijn ontwikkelt voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Robert wil natuurlijk zo veel mogelijk geld inzamelen voor dit doel en zoekt mensen en bedrijven die hem willen sponsoren. Meer hierover is te lezen op https://www.facebook.com/#!/bikingfor.jonathan?fref=ts

Wilt u uw hart laten spreken en een donatie overmaken?

Dat kan via: http://www.join4energy.nl/mont-ventoux/registration/hero/159/ 

Dit bericht delen:

Advertenties