Een gesprek over leven en dood met pastor Jeanne Rens

Van onze redactie Zondag 18 Juni 2017

Dinsdag 20 juni gaat Yvon ten Brummelhuis in het Marikenhuis in gesprek met pastor Jeanne Rens. Een gesprek over het werken als pastor en over haar ervaringen binnen het pastoraat en de geestelijke verzorging.

Jeanne Rens: ‘Als pastor van de Ontmoetingskerk en als geestelijk verzorger raak ik vaak met mensen in gesprek als het leven de tragische en moeilijke kanten toont. Praten over de dood is vaak moeilijk, we hebben het er liever niet over. Maar praten over de dood is vertellen over het leven zoals het is, zoals het geweest is en wat we nog graag zouden willen.

Krachtbronnen

Wanneer mensen aangeraakt zijn door kanker is een gesprek over de mogelijke dood haast onvermijdelijk. Levensvragen en vragen over de zin van het bestaan dienen zich als vanzelf aan. Het is zoeken en aftasten wat bij ieder past. Een zoektocht naar een antwoord op vragen als: Waar beleven we zin aan? Wat is lijden? Hoe ga ik om met mijn naasten? Waar vind ik kracht? Hoe houd ik het vol?

‘Nadenken en praten over de dood, zet het leven in een ander licht. Als pastor en geestelijk verzorger zoek ik met mensen naar krachtbronnen, naar sporen van geloof en vertrouwen, de onmacht delen, maar vooral stil staan bij de diepere dimensie van het bestaan’, aldus Jeanne.

Informatie

Dinsdag 20 juni, 19.30 uur Marikenhuis, Slotemaker de Bruïneweg 163, Nijmegen

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De toegang is gratis. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via de website van het Marikenhuis.

Aansluitend op dit gesprek houdt Jeanne Rens een aantal inloopspreekuren, ook in het Marikenhuis. Deze inloopspreekuren zijn op de woensdagochtend, op 28 juni, 6 en 13 september, telkens van 10.00-11.30 uur.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.