Nijmegen start met beweegroutes in de wijken

Van onze redactie
10 juni 2017
De wijk Lindenholt heeft de primeur met de eerste beweegroute in Nijmegen. Vanochtend is de route in gebruik genomen door wethouder Renske Helmer-Englebert, samen met bewoners uit de wijk.

De gloednieuwe FIT-beweegroute in Lindenholt bevat een hardlooppad van 2,5 kilometer met fitnesstoestellen, langs het Maas-Waalkanaal. Nijmegen wil in de komende jaren in meer wijken ‘beweegroutes’ realiseren. Beweegroutes zijn herkenbare routes door wijken en parken die sporten, bewegen, spelen én ontmoeten stimuleren.

Passen bij de behoefte van de wijk

“Deze beweegroute is een fantastisch initiatief van bewoners uit Lindenholt en hierdoor is sporten buiten in de natuur voor iedereen mogelijk.”, aldus wethouder Renske Helmer-Englebert. De beweegroutes worden op verzoek van en samen met buurtbewoners ingericht, zodat ze echt passen bij de behoefte van de wijk. Dichtbij huis bewegen is voor veel Nijmegenaren gemakkelijk en de nieuwe beweegroute maakt bewegen aantrekkelijk.

Meer beweegroutes in Nijmegen

In de wijk Hatert opent in september 2017 ook een beweegroute, de zogenaamde ‘KWIEK’-beweegroute. De route start bij de woonzorgcomplexen van Park Malderborgh en is specifiek geschikt voor ouderen, maar ook voor andere wijkbewoners die op een rustige, veilige manier aan hun fitheid willen werken. Momenteel onderzoekt de gemeente mogelijkheden en draagvlak voor meer beweegroutes in de stad.

Wij zijn groen, gezond en in beweging

Met de titel “groen, gezond en in beweging” gaan Nijmeegse inwoners, bedrijven en instellingen de komende tien jaren werken om de stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Het doel is om een leefomgeving te maken die een gezonde leefstijl stimuleert. Bewegen in de wijk is daarbij belangrijk. Naast de beweegroutes wordt er met scholen bekeken of schoolpleinen openbaar toegankelijke speelpleinen kunnen worden. De Beweegagenda zorgt er verder voor dat spelen, bewegen en ontmoeten in de buitenruimte gestimuleerd wordt bij de aanleg van nieuwe woonbuurten en herinrichtingsprojecten.


Dit bericht delen:

Advertenties