NEC start vanmiddag met een blindentribune

Van onze redactie
2 februari 2014
Na een geslaagde pilot tegen Roda JC op 14 december 2013, start N.E.C. Doelbewust vanmiddag tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles officieel met de blindentribune. Deze tribune is gerealiseerd in samenwerking met Koninklijke Visio, het expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen.

Wedstrijdbeleving

Via de blindentribune krijgen mensen met een visuele beperking de wedstrijdbeleving mee door een headset waarin commentatoren verslag doen tijdens de wedstrijd. Jan Ottevanger, manager van Visio in Nijmegen licht toe: "Voor slechtziende en blinde mensen kan het ervaren van een voetbalwedstrijd een hele uitdaging zijn. Er is veel herrie in het stadion en het speelveld ligt op grote afstand. Het beleven van een wedstrijd is daardoor veel minder toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. Het fenomeen blindentribune is een prachtige oplossing om toch in het stadion te kunnen genieten van een voetbalwedstrijd!"

Club openstellen

Lonneke Gijsbers, coördinator Team Supporters bij N.E.C: "Wij willen ons als club zoveel mogelijk openstellen om supporters te kunnen ontvangen, wat hun beperking ook is. Daar past een blindentribune uitstekend bij. Tevens past dit erg goed bij het beleid dat stichting N.E.C. Doelbewust voert als het gaat om sportaanbod voor speciale doelgroepen. Al met al een mooie combinatie?''


Dit bericht delen:

Advertenties