[WINACTIE] Glijbaan over Veerpoorttrappen aan Waalkade sneller dan 30 km per uur

Van onze redactie Donderdag 18 Mei 2017

Afgelopen jaar vond de eerste editie van Splash Your City plaats in de Stikke Hezelstraat. Destijds genoten circa 6.000 ­­deelnemers en nog veel meer toeschouwers van de allereerste pop-up waterglijbaan midden in een Nederlandse stad. Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei keert een extremere versie van Splash Your City terug naar Nijmegen.

'De Stikke Hezelstraat lijkt op zich zelf een hele steile straat, echter kregen wij van een aantal deelnemers te horen dat zij de snelheid aan de lage kant vonden. Daarom hebben wij dit jaar gekozen voor de Veerpoortrappen. Over de trappen zal speciaal voor dit evenement een constructie worden gebouwd. Met een hellingspercentage van 25% is deze helling bijna drie keer zo steil als de Stikke Hezelstraat, ongeveer net zo steil als een zwarte skipiste in de Alpen’, aldus de organisatie die dit jaar voor een andere glijbaan hebben gekozen. ‘Omdat wij de veiligheid van de deelnemers hoog in het vaandel hebben staan, is er afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuw type baan. Waar vorig jaar nog een opblaasitem benodigd was, is deze dit jaar niet meer nodig. In plaats daarvan beschikt de nieuwe baan over een opblaasbare bodem en 2 meter breed glijvlak.'

Splash Your City

Splash Your City landt 25 mei in Nijmegen en blijft liggen tot met zondag 28 mei 2017. Kaarten voor deze editie zijn online te koop voor € 16,50 per persoon Hiermee mogen deelnemers op een dag naar keuze drie uur lang onbeperkt glijden. Door de extra dag, extra uren en minder mensen in een timeslot zijn de wachtrijen gegarandeerd korter dan afgelopen jaar.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.