Politie doet onderzoek na aantreffen gevaarlijke hennepkwekerij

Van onze redactie Donderdag 18 Mei 2017

De politie heeft vanmorgen omstreeks half elf een hennepkwekerij ontdekt in de Zellersacker. Ook werd er munitie aangetroffen.
De politie kwam de kwekerij op het spoor na meerdere anonieme tips. Na onderzoek zijn agenten vandaag naar de woning gegaan. De bewoners waren niet thuis. De deur is middels de flippermethode geopend.

In de woning troffen agenten meerdere droogtorens met 12 kilo aan geknipte toppen wiet aan. De kruipruimte was uitgegraven voor een hennepkwekerij. Er stonden 240 wietplanten. Omdat er sprake van instortingsgevaar was, is de gemeente ingeschakeld. Toen de situatie veilig was, heeft een gespecialiseerd bedrijf de kwekerij ontmanteld.

De hennep en kwekerijbenodigdheden zijn vernietigd. De stroomvoorziening voor de kwekerij was illegaal aangelegd. Omdat er sprake was van een brandgevaarlijke situatie is de stroom afgesloten.

In de woning troffen agenten ook meerdere scherpe kogels en contant geld aan. De recherche heeft de zaak in verder onderzoek.

Halverwege de middag kwam de 33-jarige bewoner thuis. Na enig verzet kon de politie de man aanhouden. Zijn auto is in beslag genomen, omdat deze mogelijk gekocht is met illegale inkomsten. De politie heeft de auto ter plaatse doorzocht.

 


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.