GroenLinks-fractievoorzitter Boekhorst verlaat volgend jaar politiek

Van onze redactie Donderdag 18 Mei 2017

GroenLinks-fractievoorzitter Pepijn Boekhorst heeft vandaag aangekondigd hij na de gemeenteraadsverkiezing in maart 2018 uit de lokale politiek stapt.

Op de website van GroenLinks Nijmegen laat hij weten dat hij stopt omdat hij niet de ambitie heeft nog een periode raadslid te zijn of om na de verkiezingen wethouder te worden.
 
Daarnaast is raadslid zijn voor de Nijmegenaar lastig te combineren met een gezin en zijn baan als bestuursadviseur. 'Om dit te doen ben ik zo’n 20 tot 25 uur in de week aan de slag. Met mensen in gesprek, stukken lezen, mailen, overleggen, campagnevoeren en werkbezoeken. De combinatie met mijn gezin en een uitdagende baan maakt het pittig. Voor de toekomst té pittig, zo heb ik geoordeeld. Ik wil de komende jaren meer tijd voor thuis, voor een sociaal leven en mijn baan als bestuursadviseur in Ede. Bovendien zie ik er naar uit om op andere manieren bij te dragen aan onze mooie stad', aldus Pepijn Broekhorst die veel vertrouwen heeft in de toekomst van GroenLinks Nijmegen. 'Ik weet dat er goede en gemotiveerde mensen klaar staan bij GroenLinks Nijmegen, ik vind dat nieuwe talent en enthousiasme mooi om te zien. Het geeft mij vertrouwen dat er ook in 2018 een fantastisch team zal staan. Een team dat zich inzet voor Nijmegen waarin we eerlijk delen, duurzaam leven en met empathie voor alle Nijmegenaren.'


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.