Ondernemersnetwerk NUL24 plaatst sponsorhuis op Grote Markt

Van onze redactie
2 mei 2017
Op 18 en 19 mei aanstaande organiseert het Nijmeegse ondernemersnetwerk NUL24 op de Grote Markt een fundraiser voor stichting Onky Donky: €œDe 24 uur van NUL24€. Vanuit 't Sponsorhuus op de Grote Markt zetten vier ondernemers uit Nijmegen en twee bestuursleden van Onky Donky zich in om in slechts 24 uur de wensenlijst van stichting Onky Donky te verwezenlijken.

Ondernemersvereniging NUL24 wil ondernemend Nijmegen op deze wijze graag inspireren om ook maatschappelijk te ondernemen.

24 uur in actie

Ruim 24 uur staat ’t Sponsorhuus op de Grote Markt. Dit “glazen huis” is voor de gelegenheid van deze actie omgetoverd tot een geheel functionerend kantoor. Het team, bestaande uit Corinne Delcliseur en Marlies Boekhoorn namens Stichting Onky Donky en Patrick Hendrix (Bubbles!Hygiëneservice), Natascha Nyhuis (Nijmegen Business), Joost Duin (Blokland & Duin) en Ruud Sewpersad (Sewpersad Tandartsenpraktijk) namens NUL24, zet zich samen in om in slechts 24 uur de wensenlijst van stichting Onky Donky te verwezenlijken. De wensenlijst van Onky Donky bestaat uit diensten en materialen die het Onky Donky Huis nodig heeft om de dagen van de kinderen die daar te gast zijn nog onvergetelijker te maken. Een gelddonatie mag natuurlijk ook.

NUL24

Edwin Scholten, bestuurslid NUL24: “Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is een onderwerp dat bij veel bedrijven op de agenda staat. Hoe kan een onderneming een bijdrage leveren aan de maatschappij waarin wij samenleven en werken? NUL24 vindt dat een jaarlijkse ludieke actie voor het goede doel zoals deze een mooie start is en hopelijk ook andere ondernemers inspireert om ook maatschappelijk te ondernemen.

Onky Donky

Dit jaar steunt NUL24 met haar actie stichting Onky Donky. Het idee om Onky Donky op te richten ontstond in 2013 bij de Nijmeegse Marlies Boekhoorn in de periode dat zij veel vrijwilligerswerk in binnen- en buitenland deed. Marlies Boekhoorn: “Ik kwam erachter dat in Nederland 340.000 kinderen onder de armoedegrens leven en 44.000 kinderen uit huis zijn geplaatst. Ik was in shock. Moet je je eens voorstellen wat die kinderen missen!” Onky Donky vindt dat elk kind recht heeft op een zorgeloze jeugd. Een onvergetelijke dag als een ‘kleine VIP’ in een dierentuin, welk kind zou dat nou niet willen? En zeker een kind met een lichamelijke of verstandelijke beperking of dat wordt beperkt door een onveilige of arme thuissituatie. Petra van Soest, operationeel manager van het Onky Donky Huis: “In het Onky Donky Huis worden de kinderen warm ontvangen in een veilige, rustige omgeving, iets dat erg welkom is voor deze kinderen.” In de zomer van 2016 ging het huis dankzij sponsoren en donateurs open en het wordt inmiddels druk bezocht.

Speciaal bezoek

Marcel strik, bestuurslid NUL24: “Gedurende de 24 uurs actie ontvangt het team in ’t Sponsorhuus natuurlijk ook bezoek. Bekende Nijmegenaren en bereidwillige inwoners van Nijmegen zijn van harte welkom om naar de Grote Markt te komen. De actie moet natuurlijk ook een feest zijn. In en om het huis zijn er optredens en na bekendmaking van de gerealiseerde donaties gaat het feest pas echt los!”

Iedereen is welkom

De 24 Uur Van NUL24 zal starten op de Grote Markt op 18 mei om 17.00 uur. Het officiële einde zal plaatsvinden op 19 mei om 17.00 uur, precies 24 uur na de start. Vanaf 16.00 uur barst het feest los. Voor meer informatie ga naar www.de24uurvannul24.nl.


Dit bericht delen:

Advertenties