De Nijmeegse Afval Challenge

Van onze redactie
9 februari 2017
Op 20 februari start de Nijmeegse Afval Challenge om gedurende 30 dagen ons afval te verminderen.
Het is geen wedstrijd met winners of verliezers. Jij als Nijmegenaar kan meedoen ongeacht je afvalproductie op dit moment. Men gaat voor bewustwording en ‘gewoon doen’. Daarnaast willen ze laten zien dat het leuk en goed voor het milieu en de portemonnee is.

Hoe werk het?

Zo werkt de Nijmeegse Afval Challenge. Elke dag krijg je instructies en tips via Facebook of e-mail. Deze tips hebben betrekking op Nijmegen. Waar kan je verpakkingsvrij kopen? Heb je daar geen tijd voor, waar kan je een groentepakket aanschaffen en welke zijn zonder verpakking? Vragen kan je stellen aan Nila, een Nijmegenaar die al een jaar zonder afval leeft.

Aftrap

Op donderdag 16 februari vindt de aftrap plaats in Museum Het Valkhof. Om 19:30 begint daar het festival ‘Plastic fantastic?’ Dit festival besteedt middels lezingen, kunst en meer aandacht aan de problemen die plastic met zich meebrengt voor mens en dier. Het vindt plaats in verschillende delen van het museum en een bezoek aan de tentoonstelling Dossier Plastic is er onderdeel van.

European Green Capital 2018

Tijdens ‘Plastic fantastic?’ wordt om 20.30 uur de Nijmeegse Afval Challenge gepresenteerd. Wethouder Harriet Tiemens legt wat de titel European Green Capital 2018 voor Nijmegen gaat inhouden en er zal ook verder uitleg geven worden over de Green Capital Challenges. Bovendien is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan Nila over ‘leven zonder afval’.

Geef je op door je aan te melden bij de Facebook-groep De Nijmeegse Afval Challenge of een email te sturen naar communicatie@greencapitalchallenges.nl

 

Dit bericht delen:

Advertenties