Brandgevaarlijke situatie in opgerolde kwekerij

Lars Schwachöfer Woensdag 08 Februari 2017
De politie heeft vandaag twee wietkwekerijen opgerold. Er werden in totaal 439 planten aangetroffen en vernietigd.

Vanochtend troffen agenten een kwekerij aan in een verborgen ruimte in een loods aan de Ambachtsweg. Ook werd een motor aangetroffen in de loods. Deze is in beslag genomen. Voor de kwekerij bleek sprake van diefstal van stroom. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De kwekerij bestond uit 120 planten en is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

Ook in de Bongerdstraat werd een kwekerij aangetroffen. Op het moment dat de politie voor de deur stond bevond zich een vrouw in de woning. Zij bleek illegaal in Nederland te verblijven. Ze is aangehouden en word overgedragen aan de vreemdelingenrecherche.

De kwekerij in de flatwoning was verdeeld over drie kamers. In totaal bevonden zich 319 planten in de woning. In de woning was sprake van diefstal van stroom. De stroomaansluitingen veroorzaakten een zeer brandgevaarlijke situatie. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld en de spullen vernietigd.
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.