Ideeën gezocht voor herontwikkeling industrieel erfgoed NYMA

Van onze redactie
30 november 2016
Op dinsdag 13 december vindt een kick-off bijeenkomst plaats voor de ambitiefase van NYMA: de herontwikkeling van gebouwen en terreinen van De Vasim en CP Kelco aan de Winselingseweg.
Ondernemers, wijkbewoners en professionals die belangstelling hebben voor dit gebied, zijn welkom om hun ideeën en wensen voor de toekomst te delen met eigenaar gemeente Nijmegen.

Als het aan de gemeente ligt, wordt het gebied van de Vasim en CP Kelco in de toekomst een bruisende plek vol cultuur, ambacht en vrije tijdsbesteding (leisure). Met de kick-off start een proces om de ambitie voor NYMA samen met partijen (belanghebbenden en andere geïnteresseerden) in de stad verder te beschrijven. In samenspraak met hen en op basis van een marktverkenning wordt een ambitiedocument voor het gebied gemaakt. Tussen 13 december en 1 februari 2017 worden ideeën opgehaald: tijdens de kick-offbijeenkomst, via gesprekken en online.

Het college van burgemeester en wethouders heeft in de zomer een aantal randvoorwaarden vastgesteld, waarbinnen de toekomstige ontwikkeling van het gebied moet plaatsvinden. Zo wordt gedacht aan activiteiten op het vlak van beleven, vrijetijdsbesteding, ambachtelijke bedrijvigheid, kunst en cultuur. Ook moet er bijvoorbeeld een verbinding van het gebied met de Waal en Park West komen.

In deze periode wordt waarschijnlijk ook meer duidelijk over het mogelijk vestigen van het archeologie- en kunstdepot van de provincie Gelderland, gemeente Arnhem, musea Valkhof en Moderne Kunsten en de gemeente Nijmegen in de Vasim. Deze ontwikkeling past ook binnen de ambitie van een bruisende, culturele invulling. Als het depot in de Vasim komt, is dat mét een publieksfunctie en is er nog voldoende ruimte voor andere activiteiten.
Volgens planning legt het college het ambitiedocument in het voorjaar van 2017 voor besluitvorming voor aan de gemeenteraad. Daarna gaat de herontwikkeling echt van start.

Geïnteresseerden in de herontwikkeling van NYMA kunnen zich voor de kick-off aanmelden via nyma@nijmegen.nl.
 

Dit bericht delen:

Advertenties