Eerste Repair Café van dit jaar

Van onze redactie Zaterdag 18 Januari 2014

Het eerste Repair Café van dit jaar werd vandaag gehouden in het Oud Burgeren Gasthuis aan de Professor Cornelissenstraat.

Duurzame samenleving

In het drukbezochte café  blijkt dat er een behoefte is aan een dergelijk initiatief gezien de wachttijd van een half uur. Veel mensen met klein huishoudelijk spul zoals b.v. koffiemachines.

Initiatiefneemster Cecille van der Pol:”We bestaan inmiddels twee jaar en werken hier met 25 tot 30 vrijwilligers” Het project wordt ondersteunt  door Transition Town Nijmegen dat zich inzet voor een duurzame samenleving.

Win-win situatie

Door de samenwerking met  Hobbycentrum Nijmegen-Oost is het ook mogelijk kleine laswerkzaamheden uit te voeren.”Sinds wij begonnen zijn is het Hobbycentrum ook open voor o.a. fietsreparaties en houtbewerking. Een win-win situatie dus”aldus mevrouw van der Pol.

Meerdere Repair Café’s

Repair Café’s zijn inmiddels ook opgestart in Nijmegen-West, Dukenburg, Malden, Beek en het Willemskwartier. In het O.B.G. vindt het Repair Café elke derde zaterdag van de maand plaats met uitzondering de maanden december, juli en augustus.Verslaggeving: Willem Spang

Kijk voor meer informatie op:
http://repaircafe.nl/nijmegen/


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.