Eerste Repair Café van dit jaar

Van onze redactie
18 januari 2014

Het eerste Repair Café van dit jaar werd vandaag gehouden in het Oud Burgeren Gasthuis aan de Professor Cornelissenstraat.

Duurzame samenleving

In het drukbezochte café  blijkt dat er een behoefte is aan een dergelijk initiatief gezien de wachttijd van een half uur. Veel mensen met klein huishoudelijk spul zoals b.v. koffiemachines.

Initiatiefneemster Cecille van der Pol:”We bestaan inmiddels twee jaar en werken hier met 25 tot 30 vrijwilligers” Het project wordt ondersteunt  door Transition Town Nijmegen dat zich inzet voor een duurzame samenleving.

Win-win situatie

Door de samenwerking met  Hobbycentrum Nijmegen-Oost is het ook mogelijk kleine laswerkzaamheden uit te voeren.”Sinds wij begonnen zijn is het Hobbycentrum ook open voor o.a. fietsreparaties en houtbewerking. Een win-win situatie dus”aldus mevrouw van der Pol.

Meerdere Repair Café’s

Repair Café’s zijn inmiddels ook opgestart in Nijmegen-West, Dukenburg, Malden, Beek en het Willemskwartier. In het O.B.G. vindt het Repair Café elke derde zaterdag van de maand plaats met uitzondering de maanden december, juli en augustus.Verslaggeving: Willem Spang


Dit bericht delen:

Advertenties