Wethouder Tankir legt portefeuille neer

Van onze redactie Vrijdag 21 Oktober 2016
Wethouder Turgay Tankir (Economie, Werk en Inkomen) heeft besloten met onmiddellijke ingang zijn portefeuille neer te leggen. Hij doet dit omdat hij zich niet langer gesteund voelt door zijn eigen fractie.

Wethouder Turgay Tankir: “Ik heb dit besluit na zorgvuldige overweging genomen. Er is geen sprake van een conflict in het college. Tussen mijzelf en de PvdA-fractie is verschil van inzicht over hoe om te gaan met het dossier werk en inkomen. Daarnaast denken wij anders over rollen en posities. Ik ervaar daardoor onvoldoende vertrouwen om goed te kunnen functioneren. Dat spijt mij, want ik heb me 6,5 jaar als wethouder naar eer en geweten en met veel plezier ingezet voor Nijmegen. Ik had deze collegeperiode dan ook graag afgemaakt.”
 
Het college van burgemeester en wethouders betreurt de ontstane situatie maar respecteert het besluit van wethouder Tankir. Het college beraadt zich over de invulling van de portefeuilles Economie en Werk en Inkomen. In de tussentijd geldt de gebruikelijke vervangingsregeling en neemt wethouder Bert Frings waar.
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (2)

Geplaatst op 22-10-2016 om 23:57 door e van munster
Erg jammer hij was een goede wethouder daar kunnen vele een voorbeeld aan nemen deze man praten met de burgers en ging de wijken in zoals het hoort vele blijven op kantoor zitten maar tankir pakte het aan en kon dus mee praten we zullen hem missen

Geplaatst op 21-10-2016 om 09:55 door Dirkjan leerentveld
Geachte heer tankir
Bedankt voor de afgelopen jaren dat u heeft geholpen met bepaalde zaken omtrent mij zelfs ik blijf erbij u dacht altijd in belang van de medemens inplaats andere dingen ik wens u en u gezin dan ook heel veel goeds voor de toekomst en wat u nog allemaal gaat doen
Mvg dirkjan leerentveldReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.