[VIDEO] Vanaf 2016 geldt meldplicht voor datalekken, kent u de risico's?

Advertorial
11 oktober 2016
Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties (zowel bedrijven als overheden) direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra zij een ernstig datalek hebben. Soms moeten zij het datalek ook melden aan de personen van wie de gegevens zijn gelekt.
Het onderzoeken van een datalek en de juridische afwikkeling hiervan kan aanzienlijke kosten met zich mee brengen. MKB’ers vormen een aantrekkelijke prooi voor cybercriminelen omdat er meer bij hen te halen valt dan bij de gemiddelde consument. De meeste ondernemers hebben hun cybersecurity echter niet beter geregeld dan de gemiddelde consument!

Beschikt u over persoons- of betaalkaartgegevens van uw relaties of verwerkt u grote hoeveelheden gegevens van derden? Beschikt u over medische gegevens? Of zijn uw systemen gekoppeld met die van andere organisaties? Dan loopt u waarschijnlijk aansprakelijkheidsrisico’s die op de traditionele aansprakelijkheid verzekeringen niet of nauwelijks zijn gedekt.

U doet er verstandig aan om in kaart te (laten) brengen welke aansprakelijkheidsrisico’s u loopt en in hoeverre deze risico’s zijn afgedekt met een verzekering.
 
Neem nu contact met GHW op.
 

Dit bericht delen:

Advertenties