Objecten groen uitgelicht om aandacht te vragen voor energiestofwisselingsziekten

Van onze redactie
20 september 2016
Deze week wordt de wereldwijde Mitochondrial Disease Awareness Week gehouden; een week waarin extra aandacht wordt gevraagd voor mitochondriële ziekten, ook wel energiestofwisselingsziekten genaamd.
Energiestofwisselingsziekten zijn helaas nog altijd onbekend bij het grote publiek. Het doel van deze week is extra media-aandacht voor energiestofwisselingsziekten te creëren en daardoor meer bekendheid te geven aan de ongeneeslijke ziekte. Om daarmee zo ook breder draagvlak te generen voor noodzakelijk onderzoek naar een medicijn. De “green ribbon” is onlosmakelijk verbonden met deze ziekte en wordt wereldwijd ingezet om aandacht te vragen voor de ziekte in al haar variëteiten.

Objecten groen uitgelicht

Ook dit jaar zullen er wereldwijd weer objecten in groen worden uitgelicht en ook Nederland sluit zich hier voor het eerst bij aan. De wens was om dit in Nijmegen te doen, omdat hier het landelijke expertise centrum mitochondriële ziekten, het Radboud Center for Mitochondrial Medicine, is gehuisvest. In Nijmegen hebben we vier objecten die in het groen uitgelicht worden, te weten de fontein midden op het Takenhofplein, ’t Mariënburg kerkje, gebouw 52 Degrees en het kasteeltje Huize Heyendael bij Radboud Universitair Medisch Centrum.

Landelijke informatiedag 

De week wordt afgesloten met een landelijke informatiedag mitochondriële ziekten op zaterdag 24 september in het auditorium van het Radboud Universitair Medisch Centrum. Er is een gevarieerd informatief programma en ook komen recente hoopvolle berichten met betrekking tot onderzoek naar een medicijn aan bod. 

De Dutch Mitochondrial Disease Awareness Week is een initiatief van de Patiënten Advies Raad van het Radboud Center for Mitochondrial Medicine. 

Dit bericht delen:

Advertenties