Net geplaatst fietsrek wordt weer verwijderd

Van onze redactie
9 januari 2014
Er zijn diverse nieuwe fietsenrekken geplaatst in het centrum zoals ook aan het Hertoghof. Het gister nieuw geplaatste rek aldaar veroorzaakt een ongewenste situatie voor de ondernemers. Deze moeten hun bedrijf bevoorraden en gebruiken het hofje daarvoor.
Door het geplaatste fietsenrek moeten de ondernemers hun voertuigen midden in het hofje plaatsen. Hierdoor wordt het fietsenrek onbruikbaar en zorgt het voor een versperde doorgang. 

Ondoordachte actie

Eigenaar Arambatsis van Giros aan de Hertogstraat is zeer verbaasd over deze ondoordachte actie. Hij werd zelfs door fietsers verzocht om zijn bedrijfsbus weg te zetten zodat het fietsenrek gebruikt kon worden waar deze voor bedoeld is. Hij heeft al jaren een parkeervergunning en maakt gebruik van het Hertoghof voor de bevoorrading van zijn zaak.

Verwijderen fietsrek

Stadstoezicht en de gemeente zijn zich bewust van het onbedoelde effect van de plaatsing van dit nieuwe fietsenrek. Volgens de woordvoerder van de gemeente zal dit rek deze week weer verwijderd worden. De pas geopende gratis fietsenstalling onder Plein 1944 is een goed alternatief volgens de woordvoeder. 

 

Dit bericht delen:

Advertenties