Rob Jaspers Nijmegenaar van het jaar 2013

Van onze redactie
6 januari 2014
Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Nijmegen in de Vereeniging werd de ‘Nijmegenaar van het jaar 2013’ bekend gemaakt. Met deze prijs, die deze keer voor de zesde keer werd uitgereikt, wil de gemeente Nijmegenaren eren die afgelopen jaar een bijzondere prestatie met uitstraling voor de hele stad leverden.

Rob Jaspers volgt het wel en wee van Nijmegen al jaren als verslaggever van De Gelderlander. In 2013 startte hij een nieuw project, de rondvaarten op de Pannenkoekenboot waaraan inmiddels meer dan 6000 mensen aan hebben deelgenomen. Zonder uitzondering stapten zij allemaal een stuk wijzer van de boot af dan ze er op kwamen. Rob vertelt tijdens de rondvaarten over alle ontwikkelingen rond de Waal bij Nijmegen: Waalkade, De Oversteek, de dijkteruglegging en de nevengeul. De rondvaarten zijn door hem helemaal zelf bedacht, georganiseerd en uitgevoerd.

Nijmegenaren konden de afgelopen weken kandidaten opgeven voor de titel ‘Nijmegenaar van 2013’. Een onafhankelijke voordrachtscommissie maakte uit alle kandidaten een voorselectie van vijf kandidaten. Een stadsjury, bestaande uit alle delen van de Nijmeegse samenleving, nomineerde de drie kandidaten Theo Adriaansen, Rob Jaspers en Ronald Veerbeek . De Nijmegenaar van het Jaar 2012, Roland van der Hoek, is juryvoorzitter.

Eerdere winnaars

De titel Nijmegenaar is eerder gegaan naar Said Achouitar ( Initiatiefnemer vrijwilligersproject Futsal Chabbab), prof. dr. Sijbrand de Jong (Initiatiefnemer Cosmic Sensation dat Academische Jaarprijs 2009 won), Mia Schoffelen (oprichter Nijmeegse School’s Cool), prof. dr. Bas Bloem (Zorgheld van het Jaar 2011) en Roland van der Hoek (bestuurslid van Nijmegen4KidsRights)


Dit bericht delen:

Advertenties