Afrikafestival in Bottendaal

Van onze redactie
26 mei 2016
Op zondag 19 juni wordt voor de 13e keer het Afrikafestival Nijmegen georganiseerd. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats in het Thiemepark in Bottendaal.
‘Met dit festival zetten we voor een breed publiek Afrika in een positief daglicht. Dat doen we onder andere met Afrikaanse muziek, producten en verhalen’, aldus Caroline de Greeff, een van de organisatoren. 
 
Afrika en de bruisende Afrikaanse culturen staan centraal op het festival. Zo is eerlijke handel met het continent een belangrijk element op de markt, waar bijzondere producten te koop zijn, die vaak heel lokaal en vanuit projecten gemaakt zijn. Daarnaast kan iedereen genieten van verschillende lekkernijen, muziek, dans en gezelligheid uit de mooie en inspirerende Afrikaanse landen.
 
13e editie
 
Het Afrikafestival vindt dit jaar voor de 13e keer plaats. Tot twee jaar terug organiseerde Stichting Bona Baana het festival, waarna de reisorganisaties Fair2, Grassrootz en Fairweggistan in samenwerking met de Thiemeloods het stokje overnamen. Zij hebben een warm en sociaal hart voor Afrika en de meesten werken al jaren op het continent. ‘Met het festival hopen we de positieve kant van het continent te delen’, legt De Greeff uit.
 
Om 13.00 uur wordt het festival feestelijk geopend door djembégroep Fourou Kourou Ba. De hele middag biedt de festivalmarkt vele activiteiten voor jong en oud, zoals muziek, workshops en kinderactiviteiten. Daarnaast kunt u genieten van Afrikaanse hapjes, drankjes, cadeautjes en verhalen van bijzondere projecten. Om 18.00 uur sluit de band Ussu N’djai & The New Balansa de middag in het park spetterend af.
 
Het festival swingt door met een Afrikaanse avond in de Thiemeloods. Na een uitgebreide maaltijd kan er worden gedanst op tropische beats van de African Party.
 
Mee-eten
 
Bij slecht weer wordt het festival naar de Thiemeloods verplaatst, grenzend aan het Thiemepark.
Om mee te eten tijdens het diner moet je je vooraf opgeven via afrikafestivalnijmegen@gmail.com. Vermeld daarbij het aantal personen, naam, telefoonnummer en de voorkeur voor vegetarisch of niet vegetarisch.Afrikafestival in Bottendaal
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties