Schietincident Hegdambroek vanavond in Opsporing Verzocht

Van onze redactie
26 april 2016
Het programma Opsporing Verzocht zal vanavond aandacht besteden aan een schietincident in de Hegdambroek. In de uitzending zullen ook beelden van het schieten worden getoond.
In de nacht van 1 op 2 maart werd een woning in de wijk Hegdambroek vanuit een auto onder vuur genomen met een automatisch wapen. De schutter was een aantal keren voorbij gereden in een grijze Audi A6 Avant. Gelukkig vielen door het schieten geen gewonden.

Het rechercheteam dat de zaak onderzoekt heeft inmiddels een zeer sterk vermoeden dat de Audi die door de schutter is gebruikt, enige tijd eerder in Eindhoven was gestolen.
Ongeveer een uur na het schietincident werd op een bospad in Nistelrode een brandende Audi A6 Avant aangetroffen. Zeer waarschijnlijk gaat het om de auto die bij het schieten in Nijmegen is gebruikt.

Brandstichting

Enkele weken voor het schietincident, in de nacht van 22 op 23 januari, werden in dezelfde straat twee auto’s, die voor een woning stonden geparkeerd, in brand gestoken. Ook van deze brandstichting zullen beelden getoond worden omdat de recherche er sterk rekening mee houdt dat beide zaken met elkaar te maken hebben.

Uitzending

In de uitzending vraagt de politie aan mensen die meer weten over de genoemde incidenten om te reageren. Verder worden getuigen gezocht van de diefstal van de Audi in Eindhoven en het in brand steken van de Audi in Nistelrode.
Het programma wordt vanavond uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is op woensdag 27 april om 11.40 uur op NPO 2.

Dit bericht delen:

Advertenties