Getuigen gezocht brand Groesbeekseweg

Van onze redactie
3 januari 2014

De politie is nog volop bezig met het onderzoek naar de oorzaak van de brand van een studentencomplex in een voormalig schoolgebouw aan de Groesbeekseweg in Nijmegen.

De brand, die op nieuwjaarsochtend werd ontdekt door een passant, zorgde er voor dat een groep van zo’n 40 bewoners moesten worden geëvacueerd. Zij werden tijdelijk opgevangen in een wijkcentrum in de buurt. Iedereen kon tijdig het pand verlaten en niemand raakte gewond. De brandweer was de brand om 16.30 uur meester.

De politie heeft inmiddels duidelijk dat de brand werd ontdekt door een vrouw die met haar auto langsreed en niet door een bewoner zoals in een eerder bericht werd gemeld. De vrouw in de auto zag een man en een vrouw net het pand uitkomen, stopte en wees hen op het feit dat er rook onder het dak uitkwam. Direct hierop gingen de twee terug en sloegen alarm.

Getuigen gezocht

De politie wil graag in contact komen met deze vrouw. Zij reed in een donkergrijze Volvo 440. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die menen wat gezien te hebben. De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000


Dit bericht delen:

Advertenties