Sanering parkeerterrein Oude Stad

Van onze redactie
10 januari 2014
Vanaf 13 januari 2014 is het parkeerterrein ‘Oude Stad’ (achter de Hezelpoort) afgesloten voor parkeren. Een groot deel van de grond van het parkeerterrein is verontreinigd met PAK’s en zware metalen (koper en kwik).

De vorige eigenaar ProRail laat de grond saneren. De bodemsanering duurt ongeveer 4 weken en brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee voor de omwonenden.

Na de bodemsanering richt de gemeente het gehele terrein opnieuw in als parkeerterrein met de in- en uitgang op dezelfde plaats als nu. Het terrein krijgt circa 360 parkeerplaatsen en wordt aangesloten op het Parkeerroute Informatie Systeem (PRIS). Het terrein krijgt verlichting en er komt een groene omheining om het terrein. De herinrichting duurt ongeveer twee maanden. In april kunnen bezoekers weer parkeren.

Bezoekers van de Benedenstad kunnen tijdens de werkzaamheden parkeren op het naastgelegen Heijmansterrein. Vanaf 6 januari start het egaliseren van dit terrein, het leggen van stelconplaten en het aanbrengen van de belijning. Naar verwachting kan vanaf 20 januari gebruik gemaakt worden van dit tijdelijke parkeerterrein. Op de piekmomenten (koopavonden, zaterdagen en koopzondagen) wanneer het Heijmansterrein mogelijk vol staat, zal het achterste deel van het parkeerterrein Oude Stad dat niet vervuild is, als extra capaciteit worden ingezet. De auto’s worden via de Heselaan geleid naar de tijdelijke in- en uitgang. Ook voor de abonnementhouders zijn alternatieve parkeerplaatsen geregeld. Zij ontvangen hierover een schriftelijk bericht.


Dit bericht delen:

Advertenties