Nijmegen heeft binnenkort haar eigen dropje: Het Nijmeegs lopertje

Joris Leenders Donderdag 14 April 2016
Marloes van der Kemp-Jansen bedacht een nieuw dropje met een Nijmeegs karakter. Het Nijmeegs lopertje komt eind april op de markt en kent twee varianten: dropjes en winegums.

'Ik zat te bedenken waar de stad nog behoefte aan heeft en ik kwam uit bij een houdbaar product dat ook makkelijk mee te nemen is’, aldus Marloes van der Kemp-Jansen. ‘Vroeger had mijn broer een snoepjesblik van Garfield en ik van Snoopy, dat vond ik altijd heel leuk. Die jeugdherinnering is nu omgevormd tot Het Nijmeegs lopertje. Ik heb voor het lopertje gekozen omdat Nijmegen een echte loopstad is met al zijn hardloop- en wandelevenementen. Het lopertje past natuurlijk heel mooi bij beide activiteiten. Het is ook een soort Nijmeegs souvenirtje.’

Appel-frambozen

‘Het dropje is zacht, met een zoete smaak en een zoutige nasmaak. De winegums hebben een appel-frambozen smaak. Daar heb ik voor gekozen omdat dit bij de Betuwe past’, geeft de enthousiaste bedenkster van het nieuwe Nijmeegse product aan. Om haar idee tot een product te  maken zocht ze ondersteuning bij grafisch ontwerpster Kyah ter Haar Romeny. Zij heeft de ideeën van de initiatiefneemster in de vorm gegoten zoals het dropjes nu is: in de vorm van een lopertje. De dropjes worden straks op de markt gebracht in een blik, een Nijmeegs blik en een Vierdaagse blik. Het Nijmegen blik komt eind april en het Vierdaagse blik komt eind mei.

Presentje

‘Primera Noviomagum in de Burchtstraat, Primera De Postkoets in Beek, Jan Linders buurtsuper aan de Weurtseweg en tuincentrum Geknipt voor uw Tuin in Lent gaan straks mijn product aanbieden. Daarnaast zijn er verschillende hotels en logeeradressen die tijdens de Vierdaagse het dropje op de bedden van de wandelaars zullen leggen als presentje. Dat vind ik heel erg leuk.’ Marloes is de komende tijd op diverse evenementen aanwezig om het Het Nijmeegs lopertje te promoten. Zo zal er een stand zijn op de Koningsmarkt op 27 april in Lent en zal ze te vinden zijn op de Waarmarkt op 8 mei in de Kube bij het Honigcomplex. Meer informatie is te vinden op de website of op de Facebookpagina van Het Nijmeegs lopertje.

Op de Facebookpagina van Nieuws uit Nijmegen worden 4 blikken verloot. Zodra de dropjes op de markt zijn, krijgen de winnaars de prijs toegestuurd.
 

 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (3)

Geplaatst op 07-07-2018 om 13:19 door Geja Huyser
Wat een geweldig leuk idee, en de service is geweldig, keileuke vrouw Marlous! Alle succes gewenst!

Geplaatst op 14-04-2016 om 19:48 door Christa
Wat een geweldig mooi idee .
Mijn complimenten voor Marloes.
Het vierdaagselopertje voor de 100ste keer TOP


Geplaatst op 14-04-2016 om 15:10 door m stoffelen
Mooi idee om.dit nu te bedenken voor de 100ste vierdaagse ik zou heel graag blik 4 willen hebbenReageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.