CWZ en Huisartsenpost Nijmegen in tv-programma Trauma Centrum

Van onze redactie
25 maart 2016
De spoedeisende hulp van CWZ en de Huisartsenpost Nijmegen staan centraal in het nieuwe seizoen van Trauma Centrum. In het programma worden dokters, verpleegkundigen en huisartsen gevolgd tijdens hun werkzaamheden.
De kijker wordt meegenomen naar afdelingen als verloskunde, gynaecologie, de operatiekamers, radiologie, urologie, traumachirurgie en kindergeneeskunde. Verder worden diverse hoofdrolspelers gevolgd en de patiënten die zij behandelen. Dokter Jos is een van die artsen. Hij leeft voor zijn werk, maar ook voor zijn vriendin met wie hij binnenkort gaat trouwen. Verpleegkundige Andrea is net begonnen op de spoedeisende hulp. Zij houdt van afwisseling en dat komt op deze afdeling goed van pas. Huisarts Edwin werkt op de huisartsenpost aan het Spoedplein. Hij gooide het roer in zijn leven om toen hij er als assistent gynaecologie achter kwam dat huisarts zijn meer bij hem past.
 
Privacy voorop
 
De privacy van patiënten, hun naasten en zorgmedewerkers staat voorop. Er wordt integer en discreet gefilmd, zonder spectaculaire beelden. Eerst krijgen mensen de vraag of ze mee willen werken aan Trauma Centrum. Pas daarna gaat de camera draaien. En krijgt iemand bedenkingen, dan stopt de camera en worden de beelden vernietigd. CWZ-medewerkers en huisartsen schatten in of een patiënt mee kan en wil werken aan Trauma Centrum. Wordt iemand verward of bewusteloos binnengebracht, dan hoeft hij niet bang te zijn dat hij ongemerkt wordt gefilmd. Er hangen ook geen verborgen camera’s in het ziekenhuis of op de huisartsenpost. De mensen die de opnames maken, zijn juist heel herkenbaar aan de badges die omhangen.
 
Trauma Centrum
 
Maandag 28 maart start het nieuwe seizoen van Trauma Centrum om 20.00 uur bij SBS6. De opnames vinden plaats tot eind april.
 

Dit bericht delen:

Advertenties