Kinderboekenfeest uitbundige afsluiting van kinderboekenweek

Van onze redactie Zondag 18 Oktober 2015
Kinderboekenweek 2015 werd vandaag feestelijk afgesloten met een kinderboekenfeest in de Stadsschouwburg. Het thema van dit dit jaar was 'Raar maar Waar'.

Rondom het thema staan dit jaar natuur, wetenschap en techniek centraal. Tijdens het kinderboekenfeest waren voor de jonge lezers volop activiteiten georganiseerd die daarbij aansloten. Kinderen konden deelnemen aan een fopworkshop en de raar-maar-waar-quiz. Ook mochten ze spannende proefjes doen uit het Proefjesboek van Arno Verweij. In het MuZIEum bestond overigens ook de mogelijkheid geblinddoekt een parcours te lopen om zo te ondergaan hoe blinde mensen de wereld ervaren. Dit zorgde voor verrassende ontdekkingen.

Theater
 
Tijdens het kinderboekenfeest waren schrijvers Jan Paul Schutten (Raar maar waar) en Jozua Douglas (De verschrikkelijke badmeester) aanwezig. Aandacht voor theater kwam tot uiting in een poppenkastvoorstelling en in de vrolijke en muzikale familievoorstelling Pudding Tarzan. Een boekenkast vol leuke kinderboeken, waaruit natuurlijk ook werd voorgelezen, maakte het kinderboekenfeest helemaal compleet.
 
Kijk op onze Facebookpagina voor een fotoverslag.


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.