Stadsboom wint tweede prijs Ignite Award

Van onze redactie
2 oktober 2015
Mevrouw Spijker, Stadsboom en Versfabriek zijn de winnaars van de Ignite Award 2015, een prijs die startende sociaal ondernemers uitdaagt om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken in de regio Arnhem Nijmegen. De eerste editie van de prijs ontving bijna 70 inzendingen, waarvan er zes doorgingen naar de finale. De jury beloonde Mevrouw Spijker met de hoofdprijs van 100.000 euro. Stadsboom ontving de tweede prijs van 50.000 euro. De aanmoedigingsprijs werd toegekend aan Versfabriek.
De eerste prijs ging naar het klus- en opleidingsbedrijf Mevrouw Spijker, een werk- leerplaats voor vrouwen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, ui t Arnhem. De jury was lovend over de manier waarop Mevrouw Spijker vrouwen uit de bijstand meer zelfvertrouwen geeft en hun zelfredzaamheid vergroot. Dit doen zij door hen op te leiden tot vakkundige vakvrouwen die de klussendienst runnen. De kluscursussen die Mevrouw Spijker daarnaast verzorgt, zijn een mooie aanvulling om een brede groep vrouwen te bereiken.
 
Tweede prijs
 
Stadsboom uit Nijmegen ontving de tweede prijs. Stadsboom is een opleiding- en trainingsplaats waarbinnen medewerkers begeleid worden op hun weg terug naar de arbeidsmarkt. Stadsboom maakt van oude stadsbomen met een geschiedenis nieuwe houten meubels en gebruiksartikelen. De jury sprak groot vertrouwen uit over de manier waarop zij hun onderneming runnen en hun ambitie om de gewonnen 50.000 euro te investeren in verdere uitbreiding en modernisering van het machinepark. Hierdoor kunnen de medewerkers nog beter geschoold en gecertificeerd de weg naar regulier betaald werk gaan vinden.

Aanmoedigingsprijs
 
Een aanmoedigingsprijs van 25.000 euro werd toegekend aan de Nijmeegse Versfabriek. Deze onderneming koppelt voedselverspilling aan sociale voedselproductie. Reststromen en afval vormen de basis voor lekkere soepen, smakelijke sauzen en verse oesterzwammen. De combinatie van ecologische en sociale impact die zij met hun onderneming gaan bereiken, was voor de jury doorslaggevend.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen