Koninklijke onderscheiding voor de heer Piet Schwering

Van onze redactie Zondag 20 September 2015

De heer P.H.B. Schwering (65) heeft vanmiddag van burgemeester Bruls de versierselen ontvangen behorende bij de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg deze Koninklijke onderscheiding voor zijn grote verdiensten voor het St. Nicolaasinternaat. Dit gebeurde tijdens de afscheidsreceptie van de heer Schwering als directeur van het internaat.


De heer Schwering is in 1982 in dienst getreden als leidinggevende bij Meander. Begin jaren negentig is hij directeur geworden en deze functie heeft hij tot de dag van vandaag gehouden. Hij deed zijn werk altijd in harmonie met ouders en medewerkers. De heer Schwering is sociaal bewogen met een groot hart voor de doelgroep en zwakkeren in het bijzonder. Hij onderscheidde zich door één te zijn met ouders en medewerkers en vanuit een gemeenschappelijke visie te streven naar een huiselijke sfeer binnen de internaten. Kinderen die extra zorg nodig hadden kregen een volwaardige plek tussen de anderen. Bijzonder is dat de heer Schwering zich met hart en ziel heeft ingespannen om het schippersinternaat bestaansrecht te blijven geven. Dat heeft geresulteerd in een prachtige nieuwbouw midden in de woonwijk. 'Zo gewoon mogelijk wonen' is een visie die de heer Schwering altijd uitgedragen heeft. En dan niet alleen voor kinderen van de reizende en trekkende bevolking, maar ook voor andere kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen. Hij heeft bereikt dat er nu een laagdrempelige woonvorm bestaat in een gewone straat harmoniërend met de buurtbewoners.

Werkgelegenheid in stand gehouden

De heer Schwering is een coulante werkgever, altijd bereid tot overleg, rekening houdend met thuissituaties en wensen van zijn personeel. Daarnaast heeft hij ook de werkgelegenheid voor de medewerkers al jaren in stand gehouden ondanks de moeilijke tijden. Dat wordt zeer gewaardeerd. De heer Schwering is iemand die indien nodig zijn vakanties doorwerkt en op welk tijdstip dan ook aan het werk gaat, ook als het midden in de nacht is.
 


Reacties (1)

Geplaatst op 21-09-2015 om 21:11 door Mieke Derksen
Hallo Piet, Van Harte Gefeliciteerd met deze onderscheiding, zeer zeker verdiend . Groeten Mieke Derksen .Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.