Gebroeders van Limburg bij bouwdorp Brakkenstein VIDEO

Van onze redactie
26 augustus 2015
Bouwdorp Brakkenstein heeft dit jaar als thema 'Ridders en Jonkvrouwen'. Met dit thema sluiten zij aan bij het Gebroeders van Limburg Festival dat aankomend weekend plaatsvindt. Daarom werd vandaag een heuse Gebroeders van Limburg dag georganiseerd.
Tijdens het driedaagse bouwdorp zijn de kinderen volop bezig om met hout kastelen, stadsmuren, poorten en huizen te bouwen. Vandaag, de tweede dag van het bouwdorp, verzorgde de stichting Gebroeders van Limburg het inhoudelijk programma van het bouwdorp. De kleine ridders en jonkvrouwen konden deelnemen aan spelletjes, zoals kegelen en steltlopen. Daarnaast werden workshops gegeven in schilderen, kaligraferen en dansen. Vrijwilligers van het Gebroeders van Limburg Festival waren aanwezig voor de begeleiding en het geven van uitleg. Op deze manier hebben de deelnemers van bouwdorp Brakkenstein een goed beeld gekregen van het leven en de ambachten in de late middeleeuwen in Nijmegen.
 
Gebroeders van Limburg Festival
 
Op zaterdag 29 en zondag 30 augustus vindt de elfde editie van het middeleeuwse Gebroeders van Limburg Festival plaats. Het populaire festival is een prominente lofzang op laat-middeleeuws Nederland en het middeleeuwse Nijmegen waar de gebroeders Van Limburg de eerste jaren van hun leven rond 1400 doorbrachten. Het thema van dit jaar is ‘Ambachten’. Het festival vindt plaats op toonaangevende locaties in de Nijmeegse binnenstad zoals het Valkhofpark, de Sint Stevenskerk, Mariënburg en Kelfkensbos met veel activiteiten zoals ridderspelen, een jaarmarkt, lezingen en diverse optredens.

Dit bericht delen:

Advertenties