Zonnepark Nijmegen naar verwachting in september in gebruik

Van onze redactie
30 juli 2015
Deze week is gestart met de bouw van het zonnepark in Nijmegen. Op het terrein, van ongeveer drie voetbalvelden groot, komen 4.000 zonnepanelen te staan, goed voor duurzame elektriciteit voor zo'n 250 huishoudens.
Op dit moment worden de frames geplaatst, vanaf volgende week worden hier de zonnepanelen op gemonteerd. In de weken daarna volgt de bekabeling en kunnen de zonnepanelen worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Naar verwachting wordt het zonnepark in september al in gebruik genomen. Inwoners van Nijmegen en omgeving en klanten van Electrabel, het consumentenmerk van GDF SUEZ, kunnen deelnemen in het zonnepark. Dat kan door een elektriciteitscontract af te sluiten met 100% duurzame stroom, waaronder de elektriciteit van dit zonnepark.
 
Energietransitie
 
Het zonnepark  wordt gebouwd op het terrein van de huidige kolencentrale aan de Waal. Die centrale sluit eind dit jaar zoals afgesproken is in het energieakkoord. GDF SUEZ wil in Nederland meer duurzame energie opwekken.
Onder de naam 'Groene Delta' ontwikkelt GDF SUEZ daarom op de locatie van de centrale in Nijmegen ook andere duurzame projecten op het gebied van stadsverwarming, een biomassa installatie en een LNG station voor de scheepvaart.
Net als in Nijmegen wordt over een paar weken ook in Zwolle bij centrale Harculo een groot zonnepark gebouwd. Deze projecten weerspiegelen de ambitie van GDF SUEZ om de energietransitie te ondersteunen en meer duurzame energie in Nederland te produceren.  
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Bol AlgemeenBol Algemeen