Nijmegen Toen en Nu 'Charlemagne'

Willem Spang Zondag 19 Juli 2015
Op de gemeentegrens van Nijmegen en Malden ligt aan de Rijksweg een onbebouwd stuk grasland dat op de laatste dag van de Vierdaagse wereldberoemd is. Het terrein staat onder de Vierdaagselopers bekend als Charlemagne, vernoemd naar een café-restaurant met dezelfde naam, dat aan de overkant stond. In dit pand is al jaren de MacDonalds gevestigd.

Het fastfoodrestaurant wordt op vrijdag compleet ingericht voor de manschappen zodat deze militairen zich kunnen klaarmaken voor de laatste vijf kilometer op de Via Gladiola. Al sinds de jaren vijftig worden op Charlemagne de felbegeerde Vierdaagsekruisjes uitgereikt. Het is dan nog vijf kilometer voor het officiële einde van de Vierdaagse en de meeste lopers zullen het gevoel hebben dat ze op handen worden gedragen.
Het grasland is in particulier bezit en op het terrein is nooit een bouwvergunning aangevraagd om te voorkomen dat het stukje Charlemagne verloren gaat. Wie op internet gaat zoeken naar deze locatie Charlemagne zal bedrogen uitkomen, want de locatie staat nergens als zodanig geregistreerd.
 


Heb je een correctie, een tip of een opmerking over dit artikel? Mail deze dan naar redactie@nieuwsuitnijmegen.nl of stuur je bericht via WhatsApp: 024-3229922. Ook andere nieuwstips, klein of groot, ontvangen wij graag.


Reacties (4)

Geplaatst op 19-07-2019 om 09:35 door danu
kan iemand mij vertellen waar deze optocht plaats vind en welke straatnaam groetjes danu supranoto

Geplaatst op 21-07-2015 om 00:01 door berrie
grappig dit bericht. als men een beetje de geschiedenis van charlemagne weet komt die erachter dat het wel een rijkere (en soms negatieve) achtergrond heeft, cafe/restaurant/casino/bordeel/mcdonalds enz


Geplaatst op 20-07-2015 om 09:43 door Janneke
Jammer dat McDonald's verkeerd wordt geschreven....
Maar vooral succes gewenst voor alle medewerkers van de McDonald's!
Niet alleeen in Malden maar ook de stad zaken... er wordt nml vaak vergeten hoe hard jullie moeten werken in deze periode.

Geplaatst op 19-07-2015 om 11:36 door Toos
Zonde dat daar een MC Donald in zit met zo'n die lelijke luifel het hele pand zie je niet meer.Reageren


Uw naam  *
Uw Emailadres  *
Uw reactie
Code
  *
 

NB: Uw reactie zal direct worden geplaatst, echter wordt deze wel door onze redactie gecontroleerd. Mocht blijken dat uw reactie niet passend is en/of een kwetsende inhoud heeft, zal deze meteen worden verwijderd.