Theatergroep Kwatta genomineerd voor Zapp Theaterprijs

Van onze redactie
23 juni 2015
De voorstelling Dissus, verdwaal mee in de Odyssee van theatergroep Kwatta is genomineerd voor de Zapp Theaterprijs 2015. Door het hele land hebben kinderen het afgelopen seizoen gestemd op hun favoriete theatervoorstelling.
Daar zijn vijf nominaties die kans maken op de Zapp Theaterprijs uit voortgekomen. Een kinderjury bepaalt de uiteindelijke winnaar, die ze samen met presentatoren Klaas van Kruistum en Saskia Weerstand in september bekendmaken in het televisieprogramma Zapp Live. De Zapp Theaterprijs wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt.
De genomineerden voor de Zapp Theaterprijs 2015 zijn:
Ali Baba en de 40 rovers, Theater Terra
Brandweermannen, Toneelschap Beumer en Drost De grote illusionist, Het Filiaal theatermakers
De Tantes, De Toneelmakerij
Dissus, verdwaal mee in de Odyssee, Theatergroep Kwatta en Het Gelders Orkest
Zapp Theaterprijs
De Zapp Theaterprijs is de publieksprijs voor jeugdtheater, waarbij kinderen zelf kunnen stemmen op hun favoriete voorstelling, via www.zapptheaterprijs.nl. De winnaar ontvangt een televisiecampagne bij Ster & €Cultuur4.350, Junior t.w.v. -.
De kinderjury die bepaalt welke van de genomineerde voorstellingen de winnaar van de Zapp Theaterprijs 2015 wordt, bestaat uit zes kinderen in de leeftijd 7 tot en met 11 jaar: Zwaan Meulman, Liz de Heus, Galina van Dam, Sasha Sanderink, Elin Stokman en Veerle Cool.
De genomineerde voorstellingen
Ali Baba en de 40 rovers is een van de meest vertelde sprookjes ter wereld. Theater Terra heeft hier een compleet nieuwe familiemusical op gebaseerd, waarin de sprookjesachtige wereld van 1001 nacht tot leven komt.
Brandweermannen is een bijna slapstickachtige voorstelling over het wel en wee in de brandweerkazerne waar een groot deel van de bezigheden bestaat uit het wachten op de brand.
In De grote illusionist ontspint zich het leven van een briljant goochelaar die iedereen in vervoering brengt met raadselachtige acts. Geïnspireerd op de grote meesters van de illusie – zoals Houdini en Tommy Cooper. Acteur Ramses Graus is daarnaast ook genomineerd voor een Gouden Krekel 2015 voor de beste podiumprestatie.
Te zien: 12 september 16.00 uur in De Krakeling
De Tantes is een uitbundige voorstelling met deuren die slaan, woorden die om je oren vliegen en grappen die pijn doen. Over de grote vraag: wie voedt hier nu eigenlijk wie op? Deze voorstelling is tevens genomineerd voor de Gouden Krekel 2015 voor de beste jeugdtheaterproductie. Te zien: 5 september 16.00 uur in De Krakeling.
 
Dissus, verdwaal mee in de Odyssee is een polder-odyssee vol stoere en bange helden, vol vrienden en vijanden. Een muziektheatervoorstelling in de snelle en directe taal van nu, in samenwerking met Het Gelders Orkest. Deze voorstelling is tevens genomineerd voor de Gouden Krekel 2015 voor de beste jeugdtheaterproductie.
TF Jong en Nederlands Theater Festival
 
Tijdens het Nederlands Theater Festival worden van 3 tot en met 13 september de beste jeugdvoorstellingen van het afgelopen seizoen, onder de noemer TF Jong, gepresenteerd in Jeugdtheater de Krakeling. Ook De grote illusionist en De Tantes zijn hier te zien.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024