Verlengde Waalbrug officieel in gebruik genomen

Van onze redactie
22 juni 2015
Na twee jaar bouwen is vanochtend de Verlengde Waalbrug open gegaan voor het verkeer. Joke Cuperus van Rijkswaterstaat en burgemeester Hubert Bruls hebben hiervoor om 05.30 uur de officiële handeling verricht.
Afgelopen weekend is de nieuwe brug over de nevengeul aangesloten op de bestaande Waalbrug. De Verlengde Waalbrug is een van de drie bruggen die worden gebouwd als onderdeel van het project Ruimte voor de Waal, onderdeel van het landelijke waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier. Door het verleggen van de dijk en het graven van een nevengeul krijgt de rivier meer ruimte en ontstaat er , in het hart van Nijmegen, een eiland in de Waal met ruimte voor wonen, recreatie en cultuur, water en natuur.
De Verlengde Waalbrug is net als de oude Waalbrug in eigendom bij Rijkswaterstaat. Het ontwerp is van Architectenbureau Zwarts en Jansma. Om de brug niet te laten concurreren met de monumentale Waalbrug, hebben zij zich in hun ontwerp vooral gericht op de onderzijde van de brug en de pijlers.
Twee rijbanen
Het herstellen van het fietspad aan de oostzijde van de brug duurt nog tot aan de Vierdaagse. In deze periode zijn er voor het autoverkeer slechts 2 van de 4 rijbanen op de Waalbrug beschikbaar. Fietsers en voetgangers kunnen alleen gebruik maken van het fiets-/voetpad aan de westkant van de brug. De verkeerssituatie van de komende weken is vergelijkbaar met de situatie tijdens het groot onderhoud aan de oude Waalbrug, dat gepland staat vanaf de tweede helft van volgend jaar. De komende weken zal de verkeersafwikkeling in de stad nauwkeurig worden gemonitord. De uitkomsten worden gebruikt bij het voorbereiden van verkeersmaatregelen tijdens de periode van het groot onderhoud.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024