Walk of Wisdom trekt veel belangstelling

Saskia Janssen
21 juni 2015
De Walk of Wisdom is een nieuwe pelgrimsroute waarbij onafhankelijk van een religie, 136 kilometer gewandeld wordt met telefoon en internet zoveel mogelijk uit,om na te denken over je leven en plaats in het grotere geheel. De route gaat langs rivieren, heuvels, bossen en cultuurlandschappen rondom Nijmegen.
In de Stevenskerk werd afgetrapt met een presentatie van het boek 'Seizoenen van het Leven' een hedendaags getijden- en pelgrimsboek waarin inspirerende Nederlanders schrijven over een levenservaring die hen een stukje wijzer heeft gemaakt of nog steeds inspireert. Pelgrims die de route uitlopen, mogen een pagina aanleveren voor toekomstige uitgaven van het boek.
De Pelgrim
De eerste 3 pelgrims kregen het icoon van de route, de Pelgrim, opgespeld door burgemeester Bruls. De Pelgrim is ontworpen door kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas. Daarna werd er geluisterd naar onder andere filosofe Désanne van Brederode over wankelmoed, een donderpreek Van Jan Terlouw, een nieuw gedicht van stadsdichteres Frouke Arns, gevolgd door een overweging over de wijsheid van de islam door Shayk Said el Mokadmi.
Overweldigende belangstelling
Tussendoor werd het pelgrimslied van Mark Schilders ten gehore gebracht en was er een moderne interpretatie in dans van het verhaal van Mariken van Nimwegen. Rond twee uur kregen de overige 63 pelgrims hun Pelgrim uitgereikt en gingen ze daadwerkelijk op pad, uitgeleid door straat- en strijdorkest Kladderadatsch. Initiatiefnemer en organisator Damiaan Messing is overweldigd door de belangstelling voor de opening.
Feestelijk onthaal
Vanavond, na de eerste 14 kilometers wandelen, werden de pelgrims feestelijk binnen gehaald bij villa Wylerberg in Beek-Ubbergen met maaltijden van Wereldkoks en een open podium met het thema natuur.

 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024