Stoet zijspanmotoren met blije kinderen door stad

Saskia Janssen
20 juni 2015
Voor de 52e keer rijdt de Jumbo-Run, een stoet van motoren met zijspan, vandaag door Nijmegen. De Jumbo Run werd voor het eerst gereden in 1963, toen een Engelse motorclub een uitstapje organiseerde naar een dierentuin, naar Jumbo de olifant.
Stichting Jumbo-Run Nederland organiseert elk jaar een toertocht voor kinderen met een lichamelijke beperking. Bijzonder is dat er gebruik gemaakt wordt van motoren met zijspan. Zo'n 400 mensen zijn hierbij betrokken waaronder motorrijders uit Nederland, Duitsland, België en Engeland, verzorgers, leerkrachten, artsen, ehbo-ers, politie, verkeersregelaars en de ANWB.
Dag van het jaar
Kinderen van de St. Maartenschool uit Nijmegen en Scholengemeenschap Lichtenbeek uit Arnhem rijden vandaag mee in een tocht naar Barneveld waar zij een leuke dag gaan beleven in en rond het Schaffelaartheater. Voor velen is het de dag van het jaar.
4 kilometer lang
Rond 16.30 uur rijdt de 4 km lange stoet via Lent door Nijmegen weer terug naar de St. Maartenskliniek. Het is de laatste keer dat de kinderen van de St. Maartenschool meerijden, vanaf volgend jaar zijn andere scholen aan de beurt.
Bekijk op onze Facebookpagina het fotoalbum van de terugkomst in Nijmegen.

 
 
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024