Vijf burgemeesters bij opening Walk of Wisdom in Stevenskerk

Van onze redactie
18 juni 2015
Vijf burgemeesters zullen de opening van de Walk of Wisdom bijwonen in de Stevenskerk op zondag 21 juni. Dit zijn burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen, burgemeester Carol van Eert van Beuningen, burgemeester Hans Verheijen van Wijchen, burgemeester Lex Roolvink van Grave en burgemeester Peter de Koning van Gennep.
De vijf burgemeesters zullen aan het eind van de ceremonie 60 pelgrims van de Walk of Wisdom het icoon van de route uitreiken: de Pelgrim, ontworpen door de kunstenaars Huub en Adelheid Kortekaas. Ze worden daarbij geholpen door moskee bestuurslid en Pax bruggenbouwer Said Bouharrou, Daantje (7) en Meijne Snoek (5) en een pelgrim naar Santiago de Compostella.
Walk of Wisdom
De Walk of Wisdom is een nieuwe pelgrimsroute die onafhankelijk is van een religie en draait om de wijsheid van het leven: de ervaring. Pelgrims lopen 136 kilometer met hun telefoon en internet zoveel mogelijk uit, het moderne vasten. Dit om na te denken over hun leven en plaats in het grotere geheel. Ze bepalen zelf het tempo en thema van hun tocht. Het begin- en eindpunt van de route is Nijmegen.
Pelgrimsboek
Na afloop krijgen pelgrims het recht een pagina in te sturen voor Seizoenen van het Leven, een hedendaags getijden- en pelgrimsboek. De eerste editie wordt gepresenteerd op 21 juni met bijdragen van onder meer Herman Wijffels, Jan Terlouw, Inez van Oord, Joke Hermsen en Tommy Wieringa.
Aanmelden
De opening is om 12.30u in de Stevenskerk. Voorafgaand is om 11.00 een lunch in de Hemel. Toegang is vrij, maar opgeven is noodzakelijk. Kijk voor meer informatie op de website van Walk of Wisdom.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024