Campagne 'Zwemles, een investering voor je leven' gestart

Van onze redactie
15 juni 2015
Vanmiddag heeft wethouder Renske Helmer-Englebert, samen met kinderen van de Prins Mauritsschool, op symbolische wijze het startschot voor de campagne €œZwemles, een investering voor je leven€ gegeven. Met deze campagne worden ouders en scholen gestimuleerd om kinderen het zwemdiploma A te laten halen. 'Wij gaan voor 100%; ieder Nijmeegs kind een zwemdiploma', aldus wethouder Englebert.
De afgelopen maanden is een ‘zwemlespilot’ gehouden op 6 basisscholen. Hierbij is intensief samengewerkt tussen de scholen, ouders, zwemaanbieders en gemeente. Uit het pilot bleek onder meer dat onvoldoende geld en/of tijd vaak de reden was voor ouders om hun kind zwemles te laten nemen. Op basis van deze bevindingen wordt nu een campagne gestart, gericht op alle Nijmeegse basisscholen, de kinderen en hun ouders. Hierbij zal bijvoorbeeld nadrukkelijk gewezen worden op de beschikbare financiële ondersteuning via het Zwemfonds, een fonds voor mensen met een minimum inkomen. Ook worden ouders geïnformeerd over de vele mogelijkheden voor zwemlessen. Er bestaan korte en langere zwemlessen, op verschillende locaties in de stad en bij meerdere aanbieders.
Zwemfonds
De pilot op de 6 basisscholen heeft geleid tot een toename van het aantal kinderen dat zwemles neemt of inmiddels een diploma heeft. Het gebruik van het Zwemfonds nam in de eerste helft van 2015 aanzienlijk toe, 148 kinderen kunnen door de financiële steun zwemlessen volgen. In 2014 deden 124 kinderen een beroep op het Zwemfonds. Door de campagne ‘Zwemles, een investering voor je leven’ onder de aandacht te brengen, is de verwachting dat zwemlesdeelname zal toenemen.

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024