Nijmegenaar (26) aangehouden na langdurige achtervolging

Van onze redactie
13 juni 2015
Vannacht heeft de politie langdurig een auto achtervolgd, voornamelijk op de snelweg, nadat deze een stopteken had genegeerd. Uiteindelijk zijn mede dankzij inzet van de politiehelikopter twee verdachten aangehouden; een 26-jarige Nijmegenaar en een 28-jarige man uit Lelystad.
In de omgeving van Barneveld werd de auto voor 03.00 uur voor het eerst gezien door surveillerende agenten, waarbij direct opviel dat de auto met gedoofde lichten reed. De politie gaf de automobilist een stopteken, voor een routinecontrole. Dit werd genegeerd, en de auto ging er vandoor.
Aanrijding
Op een gegeven moment verliet de auto vanaf de A28 bij Harderwijk de snelweg. Agenten probeerden de auto hier tot stoppen te dwingen en er ontstond een aanrijding met een politieauto. Even later wist de bestuurder van een andere politieauto een botsing met de vluchtende auto nog maar net te voorkomen. Opnieuw wist de bestuurder van de vluchtende auto er echter vandoor te gaan. Dit keer reed hij tegen het verkeer in de A28 op. In verband met de gevaarlijke situatie die hierdoor ontstond, bleef de politie de auto op enige afstand en vanaf de andere kant van de snelweg de auto achtervolgen. De politiehelikopter werd ook ingeschakeld.
Wegrennen
Voorbij knooppunt Hoevelaken keerde de auto, en reed weer met het verkeer mee in de richting van knooppunt Hoevelaken. In de omgeving van dit klaverblad heeft de bestuurder er vermoedelijk voor gekozen zelf zijn auto de berm in te rijden, en te voet verder te vluchten. Er is gezien dat drie verdachten uit de auto stapten en wegrenden. Met behulp van de helikopter zijn twee verdachten gelokaliseerd; zij renden ter hoogte van de Hanzetunnel de snelweg over en zijn op de snelweg door agenten rond 03.30 uur aangehouden. De derde verdachte wist te ontkomen.
Onderzoek
De aangehouden verdachten zijn ingesloten in Apeldoorn voor nader verhoor en onderzoek. Het onderzoek naar de vraag waarom de inzittenden zo graag uit handen van de politie wilde blijven is nog volop gaande. In de auto is niets aangetroffen.
 

Dit bericht delen:

Advertenties