Wethouder Tiemens geeft startschot Duurzame estafette

Van onze redactie
13 juni 2015
Vanochtend om 7.00 uur heeft wethouder Tiemens op station Heyendaal het startschot gegeven bij de duurzame estafette. Nijmegen is finalist van de European Green Capital Award 2017. Van 13 juni tot en met 17 juni wandelen, roeien, fietsen, rennen en zwemmen Nijmeegse vrijwilligers naar Bristol, alwaar de jurering plaatsvindt.
Door de afstand van 700 kilometer op een duurzame wijze te overbruggen, wil Nijmegen laten zien dat er op spierkracht en met veel wilskracht ontzettend veel mogelijk is en dat de burgers van Nijmegen achter hun stad staan, om zo duurzaam en groen mogelijk te worden. Op spierkracht zal de presentatie van de gemeente vervoert worden naar Bristol. 
European Green Capital Award 2017
Nijmegen is nu net als in 2014 samen met Essen (Duitsland) en Umea (Zweden) finalist voor de titel European Green Capital Award 2017. Op 17 juni zal Nijmegen zich presenteren aan een internationale jury. Op 18 juni om 13.00 uur weten we of de stad Nijmegen de winnaar is.
Duurzaamheidscafé
Donderdag 18 juni staat het duurzaamheidscafé in het teken van de verkiezing van de groene hoofdstad van Europa. Tijdens het ruim twee uur durende programma worden er onder andere lokale politici en ondernemers geïnterviewd over het belang van de titel Green Capital voor onze stad. Daarnaast wordt het filmpje dat gemaakt is voor de jury in Bristol voor het eerst aan publiek vertoond. Ook zullen er een aantal sporters van de duurzame estafette vertellen wat hun ervaringen waren tijdens hun tocht naar Engeland. Het volledige programma is te lezen op de website van het duurzaamheidscafé.
 

Dit bericht delen:

Advertenties
Sale juli 2024Sale juli 2024